Ook gisteravond is er nog geoefend op diverse velden. De meest opvallende uitslag was die van de Katwijkse derby tussen FC Rijnvogels en Katwijk. De hoofdklasser trok met 2-1 aan het langste eind en kan met vertrouwen toe werken naar de competitieopening tegen Poortugaal thuis. Kevin de Jong was al rap in de buurt van de 1-0, maar raakte de paal. Na ruim een kwartier vond Maikey Parami de lat. Daan Luyten maakte na een half uur zijn debuut in de hoofdmacht van de Kooltuin-bewoners, terwijl de thuisploeg het gevaarlijkst bleef.

Kort na de rust was het raak voor de rood-witten. Jaap van Duijn benutte een strafschop na een overtreding op Julian Dobbe. Kort voor tijd leek Katwijk de eindstand op het scorebord te brengen, maar daar dacht Roy van Leeuwen, op aangeven van Van Duijn, anders over: 2-1. Afgelopen zaterdag bereikte de ploeg van Thomas Duivenvoorden al de tweede ronde van de KNVB-beker.

Een sterker Voorschoten’97 legde DSO veelal de wil op, maar de ploeg van Theo Ducaneaux was niet scherp in de afwerking. Jim van der Krogt scoorde op fraaie wijze nog wel de 0-1, maar in de slotfase profiteerden de Zoetermeerders van het missen van kansen van de eersteklasser. Het veldspel was ondanks het ontbreken van Martijn Hoogenboom, Peer van Paasen, Chris Guijt, Ron de Roode en Ronnie Verplancke nog alleraardigst volgens de oefenmeester, maar in de slotfase ging het in defensief opzicht fout omdat de discipline weg viel.

Uitslagen en doelpuntenmakers:

FC Rijnvogels-Katwijk 2-1 (Van Duijn, Van Leeuwen)

DSO- Voorschoten’97 za 2-1 (Van der Krogt)

Voorschoten’97 zo- UVS JO19-1 0-4

Zevenhoven-Aarlanderveen 3-2 (Boekel, Grimmelius)

Alphia-Moerkapelle 9-0 (Boer 4, Klerks 3, Fennich 2)

Bernardus-Alphense Boys (za) 4-0

Meer bekend? Laat het weten via redactie@leidenamateurvoetbal.nl