Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • Het coronavirus ofwel coved-19 heeft een ongekende impact op het voetbal van hoog tot laag. Veel clubsites komen met informatie over wat de gevolgen voor uw favoriete club zijn. Met paniek schiet niemand wat op, met gezond verstand en wijsheid des te meer. Houd de officiële media in de gaten. De KNVB en het RIVM houden van uur tot uur de vinger aan de pols. Ook leidenamateurvoetbal.nl zal met regelmaat met nieuws komen welke gevolgen het virus heeft voor het voetbal hier in de regio. Enkele adviezen van het RIVM zijn voor elke voetballer en voetbalfan simpel op te volgen: -als je verkouden bent, snottert, hoest; blijf thuis!, -geef geen handen, -was je handen regelmatig met water en zeep, -hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Zo moeilijk is dat niet. Laat uw verantwoordelijkheidsgevoel spreken (bericht opgesteld voor HET nieuws…)

Gelukkig is er behalve alle somberheid ook nog gewoon nieuws van onze clubs!

  • Stompwijk’92 houdt zijn fans en leden bezig: ,,De traditie van de familievoetbaldag wordt ook weer voortgezet en wel op 28 juni.” Het is een kort bericht op de site van de club, maar het is ook niet meer dan een aankondiging. Meer nieuws volgt.
  • Er wordt eerdaags ook gekeesd bij de club uit Stompwijk: ,,Het Keezen zal met vier personen per bord worden gespeeld en je kunt je inschrijven per team van twee personen of individueel. Ook als je het spel niet kent kun je je opgeven, het lijkt een beetje op mens erger je niet maar leuker. De spelregels zijn niet moeilijk en zijn op 27 maart aanwezig.” Het belooft een dolle boel te worden in de kantine.
  • Vrijwilligers gevraagd! Het barteam van Voorschoten’97 zoekt versterking voor de zaterdagen.
  • Na de wedstrijd ASC  – HVV aanstaande zondag treden the Quartles op in het clubhuis van ASC. Deze legendarische band zal de beste en mooiste hits uit de Top 2000 ten gehore brengen. U komt toch?! Radar love? Avond? Andre Hazes? Check it out!
  • Kagia: ,,Waarschijnlijk koopt u al regelmatig via het internet. Met SponsorKliks kunt u een financiële bijdrage leveren aan onze vereniging, zonder dat het u een cent extra kost! Bestel uw electronica online bij Coolblue, sluit uw verzekering af via Independer of bestel online een maaltijd via Thuisbezorgd.nl en wij ontvangen geld in de clubkas. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook direct naar Kagia. Wilt u de vereniging ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat u voortaan uw online aankopen doet via onze website.” Een waardevolle tip. Ook VV Zwammerdam genereert op deze manier wat extra inkomsten.
  • Een jochie in Leiden hield een spreekbeurt over zijn held Robin van Persie. De moeder van de jongen had gevraagd of Van Persie tijd had, want wat zou het leuk zijn als het onderwerp er daadwerkelijk bij was. Tijdens de spreekbeurt zat Robin van Persie achterin de klas. Nee, misschien hoort dit niet bij Lopend Vuurtje, maar het bericht is zo hartverwarmend.
  • De jeugd leest niet meer hoor je steeds. TAVV probeert daar wat aan te doen: ,,In de kantine staat een boekenkastje met voetbal gerelateerde boeken. Deze boeken hebben een sticker op de voorkant met de tekst “neem mij mee”, en eigenlijk zegt dat al genoeg. Deze boeken zijn van kinderen en nu voor kinderen. Na de wedstrijd even rusten, neem een boek mee naar huis. Heb je het boek uit, zet het terug of laat het zwerven door het bijvoorbeeld in de kantine neer te leggen tijdens een uit wedstrijd. Of het te plaatsen in één van de 3000 kinderzwerfboekstations in Nederland!”