Héél voorzichtig, voetje voor voetje wordt er weer met voetbal begonnen. De jongsten trappen al wat langer tegen het leer, maar ook de oudere jeugd en de senioren kunnen, in aangepaste vorm, trainen. Wedstrijden zitten er voorlopig niet in, maar de hoop gloort. Ook leidenamateurvoetbal bloeit weer op. De rubriek Lopend Vuurtje kan niet achter blijven. Als nooit tevoren speuren we de social media af op zoek naar nieuws van onze clubs. Dus beste voetbalvrienden, het is weer tijd om ons de laatste wetenswaardigheden over uw cluppie aan ons door te sturen. [email protected]

 • Hoewel de trainingen deels hervat zijn zitten er wel een fiks aantal regels aan vast. Om er een paar te noemen. Vijf minuten voor de trainingen pas aanwezig zijn. Omkleden en douchen dient thuis te geschieden. Hou anderhalve meter afstand en meer. De trainers weten er alles van en zullen alles in goede banen leiden. Houd je aan de restricties zodat we sneller uit de ellende komen!
 • Ook de trainingstijden kunnen veranderd zijn. Ook kan een hele selectie niet tegelijk trainen. Houd de site van uw favoriete club in de gaten.
 • De club die zijn leden en volgers het meest heeft bezig gehouden is ongetwijfeld TAVV. Telkenmale verzon men spelletjes en opdrachten die een beroep deden op de creativiteit of sportieve kwaliteiten van de lezers van de account op Facebook. Hulde daarvoor.
 • Zoals meerdere jeugdspelers van ASC de overstap hebben gemaakt naar een jeugdopleiding van een profclub zoals ADO en AJAX, gaat nu ook de wens in vervulling voor Jurre Wildemans, want hij zal komend seizoen uitkomen voor Feyenoord O11-1.
 • ROAC is voor volgend seizoen op zoek naar jeugdtrainers, jeugdtrainers en hoofdtrainers. Wil jij aan de slag bij deze sympathieke club? Neem dan contact op met een van de contactpersonen, zie de website van ROAC.
 • Voor LSVV’70 is de gesloten periode extra zuur. Op 28 april jongstleden bestond de club exact vijftig jaar. Plannen voor spetterende feesten waren tot in de details geregeld en …ze zijn allemaal de ijskast in gegaan. Wat in het vat zit verzuurt echter niet en we kunnen ervan uitgaan dat nog heel wat te gebeuren staat wat betreft de viering van de vijftigste verjaardag.
 • Lugdunum start met ingang van het nieuwe seizoen 2020-2021 een nieuw “selectie”-team. Het nieuwe Onder 23 team maakt het jonge talenten makkelijker om de sprong naar het seniorenvoetbal te maken De basis voor dit nieuwe selectieteam is het talentvolle JO19-team van dit seizoen 2019-2020, dat getraind wordt door ex-international Tim de Cler.  Mede door de goede resultaten kwamen er andere talentvolle spelers bij. Sommigen waren net te oud voor de JO19, vandaar dat er met een nieuw selectieteam O23 wordt gestart dat aansluit bij de zaterdagselectie van Lugdunum. Ben jij een talentvolle voetballer van 23 jaar of jonger en geïnteresseerd om in het O23 selectieteam van Lugdunum mee te gaan doen? Stuur dan een e-mail met je naam, telefoonnummer en favoriete positie naar …..  Het e-mailadres vindt u op de website van de groenwitten.
 • FC Rijnvogels is op zoek naar vrijwilligers in deze coronatijd, waarbij soms extra krachten nodig zijn. Mensen die de jeugd van FCR een warm hart toedragen en onze kinderen helpen om op een veilige manier te kunnen sporten. Tijdens de jeugdtrainingen houd je toezicht bij de in- en uitgang van het sportpark en help je kinderen en hun ouders zich te houden aan de regels die momenteel gelden.
 • Veel clubs kunnen extra (financiële) steun gebruiken. We noemen: eens een RCLR, altijd een RCLR. Steun juist nu onze club met deze unieke SamenSterk collectie. T-shirt in het blauw; € 19,99 waarvan € 4,99 voor RCL Trui in het blauw en zwart; € 29,99 waarvan € 9,99 voor RCL. Als je de trui met het hele team tegelijk bestelt kost hij € 27,99 (minimale aantal 8 (bij jongste jeugd) of 11 (oudste jeugd & senioren). Nu te passen en te koop bij onze sponsor Sport 2000 Leiderdorp (maten vanaf 128 t/m XXL). We vertellen er gemakshalve bij dat Sport2000 businesspartner is van LAV.
 • UVS verkoopt borrelmanden. Prijzen en inhoud zijn te vinden op de site van UVS.
 • Clubs moeten ook af van voorraden die over de datum dreigen te raken. Bij DoCoS en Sporting Leiden bijvoorbeeld zijn er kratten bier te koop tegen een schappelijk prijsje.
 • Voor leidenamateurvoetbal is het natuurlijk ook een zware tijd, laat daar geen misverstanden over bestaan. Laten we alle volgers echter gerust stellen. We staan nog immer pal voor de belangen van onze clubs en volgen het nieuws op de voet. Onze medewerkers kunnen niet wachten om weer met pen en papier langs de lijn te staan. Wel blijven we afhankelijk van sponsoren en vrienden van LAV om ons werk blijvend te kunnen uitoefenen. Het seizoen 2020-2021 moet ons tiende (!!) seizoen gaan worden. Interesse ons te steunen? Laat het weten via [email protected]