Het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Het NOCNSF verwoordt de besluiten van het kabinet omtrent het amateurvoetbal als volgt: Op 13 oktober heeft het kabinet ter bestrijding van het coronavirus een ‘gedeeltelijke lockdown’ aangekondigd om de sociale contacten en de reismogelijkheden te beperken. Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, de competitie wordt stil gelegd. Voor de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. De nieuwe maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur en in de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er daarna nodig is.
  • Inktzwarte tijden voor Nederland en dus ook voor het amateurvoetbal. Kantines dicht, trainen voor 18+ is zo goed als onmogelijk, ja zelfs hele complexen sloten hun poorten voorlopig. Treurnis alom en een licht aan het eind van de tunnel is niet of nauwelijks waarneembaar. We hebben er maar mee te leven en we moeten ons zo goed mogelijk aanpassen. Wat deze rubriek betreft: veel nieuws van de clubs is op dit moment niet relevant. Lopend Vuurtje zal voorlopig niet meer zijn dan aan aarzelend, flakkerend vlammetje. Vergeef ons, er moeten prioriteiten worden gesteld.
  • Zondag 11 oktober was de landelijke ‘coming out dag’. Kagia steunde het initiatief om aandacht te krijgen voor de diversiteiten acceptatie van iedereen. Daarom hijst Kagia iedere week de regenboogvlag en is ook iedereen welkom bij de club uit Lisserbroek.
  • We hebben het er al vaker over gehad: de grote clubactie. Lotenboekjes die veelal door de jeugdige leden aan de man worden gebracht zijn verleden tijd. Bij Koudekerk bijvoorbeeld krijgen de verkopers een eigen QR-code. Zo kan de club zien welk lid de meeste loten heeft verkocht en dat lid krijgt dan een prijs. Zo gaat dat anno 2020. Elke club kent zijn eigen verkoopwijze, mogelijk aangepast door de nieuwe maatregelen. Meer dan ooit geldt echter voor alle verenigingen, elke euro is welkom. Koop dus loten als dat ook maar enigszins mogelijk is.
  • Voorlopig dus geen competitie of bekerwedstrijden. Ook de ontmoetingen in het kader van onze Sportiff LAV Cup zijn voorlopig niet aan de orde. Nieuwe data zijn vooralsnog niet vast te stellen. Uiteraard zal de redactie van LAV naar buiten treden met informatie wanneer er meer bekend is.
  • Ons team is heel blij met alle donateurs en tientjesvrienden die zich hebben aangemeld. Hier zat een tijd lang flink de gang in, maar ondertussen is de steun stil komen te liggen. Willen wij ons werk voort kunnen zetten dan blijft support welkom en broodnodig. Zie voor de mogelijkheden het tabje ‘sponsoring’ op de homepage. Aan bedelen doen we niet, maar realiteitszin staat wel hoog in ons vaandel…

 

Premier League tickets

Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!