Het voetbal ligt voorlopig nog stil, maar het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 • Binnenkort meer over de ’10 jaar LAV Feestmaandquiz’! Op locatie zit er helaas niet in, maar wij willen onze lezers toch bereiken middels een quiz. Er zijn grote en veel prijzen te winnen! Deelname: gratis! Voor wie? Iedereen! Wanneer? Rond 10/11 december zal de quiz online worden gezet. Leuk tijdverdrijf en een welkom verzetje toch? Volg ons dus blijvend!
 • Barre financiële tijden voor de clubs onder andere door het missen van de kantine opbrengsten. U spaart als volger juist weer geld uit dat u normaal zou besteden in de ‘derde helft’ of anderszins bij de club. Elk nadeel hep zin voordeel zeg maar. Om toch uw vereniging een steuntje in de rug te geven, denk dan eens aan de sinterklaas of kerstcadeaus bij uw favorieten club te kopen. Bij diverse clubs is dat mogelijk: FC Rijnvogels: ,,De feestdagen komen er aan en er bestaat natuurlijk niets leuker dan een FCR cadeau in je schoen of onder de kerstboom. Om dit luister bij te zetten heeft de kledingshop maar liefst een 11-tal spectaculaire aanbiedingen op een rijtje gezet om de maand december zo feestelijk mogelijk te maken. Van winterjassen tot regenjacks en van rugzakken, de officiële Eredivisie bal tot trainingssets. Er is voor ieder wat wils. Dit alles is vanaf nu te bestellen in onze webshop.”
 • Kagia: ,,Op zoek naar een mooi, sportief of warm cadeau voor de feestdagen? In onze webshop zijn nog volop prachtige sweaters, trainingssetjes en unieke sporttassen te verkrijgen!”
 • Kleding en ander fanmateriaal is bij veel meer clubs te koop natuurlijk!
 • Voorschoten’97 en de andere clubs: ,,Nu de maatregelen omtrent het buitensporten weer enigszins versoepeld zijn kunnen we de plannen van de 1,5 meter trainingen voor senioren weer van de plank halen. Afgelopen zaterdag heeft er een demotraining plaatsgevonden onder leiding van Thomas Altenburg. Vanaf a.s. dinsdag zullen de senioren trainingen weer van start gaan voor die elftallen die hebben aangegeven de training weer op te willen pakken. Het is nog steeds niet wat we het liefst doen ( partijen spelen) maar helaas is dit alles wat binnen de huidige maatregelen mogelijk is, probeer er dan ook zoveel mogelijk van te genieten.” Tel uw zegeningen!
 • Adib Amrani, spits van UVS JO17-1, zal komend seizoen de overstap maken van UVS naar Almere City FC. Adib is sinds dit seizoen actief bij UVS en maakt een stormachtige ontwikkeling door. Dit was ook de scouts van Almere City FC niet ontgaan, waarna zij hem hebben uitgenodigd voor een trainingsstage. Dat beviel zo goed dat hij deze zomer de overstap definitief maakt
 • Voor senioren is het spelen van wedstrijden nog taboe. De jeugd mag wel onderlinge wedstrijdjes en toernooien spelen en maken er soms gretig gebruik van. Verslagen zijn vaak te lezen op de websites van uw club. Zie ook volgende bericht.
 • SV Aarlanderveen: Geen ‘echte’ wedstrijden op het Polderpark, maar wel lekker onderling partijen. De toppers van de JO-9, 11, 12 en 14 gingen de strijd aan!
 • De kerst werpt zijn schaduw vooruit. Ook hier liggen mogelijkheden om een steuntje in de rug te zijn voor uw favoriete club. SJZ bijvoorbeeld meldt: ,,De jeugdcommissie van SJZ verkoopt al decennia lang kerstbomen. Ieder jaar is er een grote keuze uit diverse soorten en maten. Er is slechts één kwaliteit: de beste. Aan vrijwel iedere wens kan de Jeugdcommissie voldoen. Door scherp in te kopen kunnen we de prijzen gelijk houden met vorige jaren. Al vanaf € 19,- is een mooie kerstboom te koop. In 2020 start de verkoop op zaterdag 28 november en op=op. Van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur zijn vrij­willigers op sportpark Haasbroek aanwezig voor advies en uiteraard de verkoop.”
 • Zorgverzekering voor 2021 afsluiten? Doe dit via Sponsorkliks & Independer (Zie link). Kagia ontvangt een mooie commissie voor iedere afgesloten verzekering en het kost jou niets extra! Bestellen via Thuisbezorgd, Coolblue, Bol of een verzekering afsluiten? Doe het altijd via de Sponsorklikspagina van Kagia en sponsor gratis je club! https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=2981&cn=nl&ln=nl&fbclid=IwAR13orBVNcgg5u6A1_2EetkOOJgiXODOBHMtfyVesQa-P8fPP69OGjPHohc
 • Valken’68: ,,Begin deze week bereikte ons het droevige nieuws dat ons gerespecteerd Lid van de Commissie Normen & Waarden Ben vd Nouland op 59 jarige leeftijd is overleden. Ben was vanaf de oprichting ruim 7 jaar lid van  onze N&W commissie, ook floot hij geregeld voor zijn ziekte periode zowel jeugd als senioren wedstrijden voor onze club. Ben was ruim 20 jaar betrokken bij de club, begonnen als fanatieke Ouder langs de lijn, vervolgens jeugdleider van diverse jeugdelftallen en ook nog jaren met het Vriendenteam Valken A2 in 2009 mee naar de senioren. Ook is Ben nog even actief geweest als Jeugdvoorzitter van onze club. We wensen Ellen, zijn vrouw, en zoon Thijs heel veel sterkte toe om dit enorme verlies te kunnen dragen. Ivm het gehele corona gebeuren zal van Ben in besloten kring afscheid genomen worden.”
 • Voorschoten’97: ,,Jula en Nova uit de MO13-2 zamelen samen met wijkagent Eric, broodbeleg in voor de Voedselbank! Voorschoten’97 helpt graag een handje mee! Vanavond  om 22.30u zijn ze te zien bij Hart van Nederland op SBS6! De komende 3 zaterdagen (t/m 12 Dec) zal Jula een krat neerzetten bij de ingang van ons complex, zodat iedereen daar hun bijdrage in kan doen. Ze zoeken vooral: broodbeleg wat lang houdbaar is; pindakaas, hagelslag, jam, vruchtenhagel & chocopasta. Delen is lief!” Helpen jullie Jula & Nova mee?
 • ROAC: ,,De Inschrijvingen voor de Jeugdolympiade van 2021 moeten op 1 december 2020 binnen zijn. Dan moet de betaling dus ook binnen zijn. Dit seizoen vindt de JeugdOlympiade plaats in het weekend van 28, 29 en 30 mei 2021. De jeugdleden die in 2020 voor het laatst mee zouden kunnen doen, mogen (bij uitzondering) volgend jaar hun laatste keer meedoen.