Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • Op vrijdag 10 februari staat alweer de tiende voetbalquiz van Koudekerk op de kalender. Test uw parate kennis tijdens deze gezellige avond. Opgeven kan via de website van de vierdeklasser.
 • ROAC doet veel voor de vrijwilligers: ,,Het vrijwilligersfeest vindt dit seizoen plaats op zaterdag 15 februari 2020, van 15.30 uur tot 20.00 uur. Het eten wordt mede mogelijk gemaakt door De Vergulde Vos en de Supporters van ROAC. Alle leden van de supportersvereniging van ROAC zijn hierbij ook van harte uitgenodigd.”
 • Het publiceren van een foto op de website die van internet is geplukt kan tot nare (financiële) consequenties leiden getuige dit bericht op de website van Voorschoten’97: ,,Verder willen we ook nog even onder uw aandacht brengen: de beperking van ons internetarchief. We hebben de afgelopen jaren meerdere forse boetes opgelopen door het gebruik van foto’s die auteursrechtelijk beschermd waren. We willen u met klem vragen om bij stukjes op de website uitsluitend zelfgemaakte foto’s te plaatsen, ook bij jeugdwedstrijd-verslagen. We voorkomen daarmee dat automatische zoekmachines foto’s vinden die beschermd zijn.” Men zij gewaarschuwd!
 • Ook een akelige verrassing voor FC Oegstgeest: ,,De gemeente legt FC Oegstgeest een boete op van € 1.360,-. Wat is het geval? Eind vorig jaar heeft één van onze barvrijwilligers een glas bier verkocht aan een mystery guest (een jongere die daarvoor speciaal door de gemeente is ingehuurd), zonder dat aan deze persoon een identiteitsbewijs (ID) is gevraagd. Daarmee is in strijd met de Drank- en Horecawet gehandeld. Dit is de tweede keer dat deze overtreding bij ons is geconstateerd. En nu is het menens! De vorige keer hebben wij een formele waarschuwing gekregen, nu een boete. En als het nog een keer gebeurt, wordt de boete verdubbeld en als het dán nog een keer gebeurt, mogen wij een bepaalde periode geen alcohol verkopen.” Ook een andere regionale club kreeg een paar jaar geleden met een dergelijke zaak te maken. De vrijwilligers achter de bar schenken vanzelfsprekend niet blindelings aan iedereen die bier komt halen, maar een foutje blijkt zo gemaakt. Het is dus ook voor hen oppassen geblazen.
 • Koningsdag wordt dit jaar eindelijk weer in Oud Ade en Rijpwetering gevierd. De Vergulde Vos en ROAC hebben hun handen ineengeslagen om voor jong en oud een mooi weekend te organiseren. In dit programmaboekje staat het volledige programma en staat op welke manier er voor de diverse activiteiten kan worden ingeschreven. Alle activiteiten vinden plaats in en rondom de feesttent die op de dan mooi aangeklede parkeerplaats van het Hertogspark staat. Welke dat zijn staat op de website van ROAC natuurlijk.
 • Woensdagmiddag 20 februari is er carnavalsbingo voor JO 7 t/m JO 11 bij DoCoS.
 • Vrijdag 27 maart is het weer zover bij FC Rijnvogels. De jaarlijkse clubveiling zal in de kantine worden gehouden. De veiling zal rond 20:00 uur aanvangen. Er is voor zowel de grote als de kleine portemonnee wat in de aanbieding. Kavels van een badschuimpakket tot een verzorgde voetbalreis. Een fiets, planten, een wedstrijd tegen Heren 1 een bezoek aan een musical en nog veel meer van dit soort mooie kavels. Er wordt nog hard gewerkt om de kavellijst in en aan te vullen.
 • Vanaf zaterdag 25 januari 2020 verruimen de openingstijden van Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk bij RCL. Ommedijk biedt de mogelijkheid om een afspraak te maken op zaterdag tussen 09:00 – 12:00 uur. Aansluitend is er elke zaterdag van 12:00-13:00 uur een gratis inloopspreekuur.
 • ,,De praktijk binnen diverse sportverenigingen heeft uitgewezen dat er momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag niet kon worden voorkomen. Binnen DoCoS willen wij dit graag voor zijn. Dat is dan ook één van de redenen waarom binnen DoCoS de Normen en Waarden commissie is aangesteld. Deze commissieleden fungeren als een centraal aanspreekpunt om zo met elkaar te zorgen dat de wijze waarop we binnen de club met elkaar omgaan respectvol en veilig is.” Het volledige bericht is te lezen op de site van de Leidse club.
 • Deze week is er her en geoefend. Zo won de zaterdagtak van Voorschoten’97 met 3-2 van Te Werve. De doelpunten van de ploeg van Theo Ducaneaux kwamen op naam van Peer van Paasen, Oualid Maatog en Melle Rekveldt. FC Rijnvogels was met 5-0 te sterk voor een combinatieteam van Quick Boys. Alphia was met 5-2 de baas over Woubrugge. Bij Koudekerk-Siveo’60 kwam er met 1-1 geen winnaar. Er viel ook een gelijkspel te noteren bij Alphense Boys, waar trainer John Cuvelier na dit seizoen vertrekt, tegen VVC: 3-3.
 • Na 1 seizoen vertrekt Florian Wolf bij hoofdklasser SJC. Een verschil van inzicht met de wensen van de club maakt dat er een scheiding aan zit te komen. Benieuwd wie de opvolger daar dan weer wordt. Wellicht een Leiderdorper die nu nog in Leiden werkzaam is?