Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • Voormalig voetbaltrainer Ruud Fortman keert terug op het veld. Tot en met het eind van dit seizoen traint hij de B-selectie van RCL en zit hij op zaterdag in de dug-out. In mei/juni wordt de samenwerking  geëvalueerd en besloten of Ruud ook doorgaat in 2020/2021. Fortman was ook eerder werkzaam bij RCL.
  • Nieuws van de Roodenburg jaarvergadering. Er werd deze avond slechts 1 speld uitgereikt en die was voor Ronald van Weerlee, die zijn vijftig jarig jubileum vierde. Bestuurlijk veranderde er ook het een en ander. Lees alle details in de Roodenburg Actueel van deze week.
  • Bij FC Rijnvogels weten ze wel wat feesten is: ,,Zaterdag 21 maart is het weer tijd voor een feestje op De Kooltuin. En wat voor één! De evenementencommissie presenteert: LOSBANDIG 🔥 De line up is super vet. We starten met DJ Mystica, vervolgens neemt Badd Dimes de draaitafel over en de grote afsluiter is Nafthalya Ramona. Alles is zoals de club sfeer. De garderobe, rode loper, VIP tafels, lekkere drankjes en grote artiesten. En een kaartje kost slecht €10. Een super vet feest dus!”
  • Op de gezellige en goed bezochte vrijwilligersavond van Valken’68 op zaterdag 25 januari 2020 werd Peterina Ravensbergen tot vrijwilligster van het jaar 2019 gekozen. Door voorzitter Jaap Janssen werd zij in de bloemen gezet en mocht ze een welverdiend presentje in ontvangst nemen. Volgens insiders was de door Peterina zelf gemaakte erwtensoep een doorslag gevende factor in de verkiezing.
  • Onlangs publiceerde ASC-voetballer en -vrijwilliger Nanno Benninga zijn eerste boek. ‘Vrije Jongen’ is een luchtig en licht informatief boek ‘van zzp’ers, voor zzp’ers’ waarin de liefde van de auteur voor voetbal en de link tussen zijn sportpassie en (betaald en vrijwillig) werk, overal doorklinkt. Centraal in ‘Vrije Jongen’ staan Nanno’s eigen werkavonturen. Ook bevat het boek columns die hij eerder publiceerde, korte ervaringsverhalen van andere zzp’ers, waaronder dat van ASC-zaterdag 1-speler Martijn Braat, en tips die ieders werk, ook dat van niet-zzp’ers, (nog) leuker kunnen maken.
  • UVS publiceerde niet zonder trots een lijst met spelers uit de selectie die ook volgend jaar de Leidse kleuren zullen verdedigen. Ook andere clubs zijn zonder twijfels druk in gesprek om een groep spelers neer te zetten die klinkt als een klok. Natuurlijk zijn er spelers genoeg die bij een nieuwe club hun kunnen zullen laten zien. Vanzelfsprekend houdt leidenamateurvoetbal de vinger aan de pols en publiceert alle nieuwtjes. Weldra volgt de eerste spelerscarrousel voor het seizoen 2020-2021.
  • Voor vele verenigingen is al bekend wie volgend seizoen wie er als trainer voor de groep zal staan. Dat geldt niet voor elke club en niet elke trainer heeft zijn stek gevonden. Ook hier brengt onze site het laatste nieuws. Nog zonder trainer, voor zover bekend bij ons: TAVV, Lugdunum, SJC, Sporting Leiden (za).
  • De zestien clubs die overgebleven zijn in de strijd om de Rabobank LAV Cup kijken reikhalzend uit naar de loting op vrijdag 7 februari. Welke knallers komen uit de beker? En wat zijn de plannen voor het toernooi? Spoedig meer hierover op deze website!