We zijn alweer toe aan het zesde nummer van Lopend Vuurtje in het seizoen 2020-2021. Onze redactie struint de websites en social media kanalen af van de clubs en verzameltjes alleraardigste nieuwtjes. Uiteraard kan onze redactie zaken over het hoofd zien. U kan en mag ons ook melden. Leuke wetenswaardigheden? Mail ze naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Wij zijn u er dankbaar voor!

  • Kagia organiseert 21,28 september en 5 oktober samen met Play2Improve train de trainer. Drie maandagavonden krijgen jullie training op het gebied van training geven, trainingsvormen en coachen. Train de trainer wordt gegeven door gediplomeerde trainers. Iedere avond bevat een praktijk en theorie gedeelte. Stuur een mail naar vtc@kagia.nl om je aan te melden!
  • De schrik zit er nog goed in bij vv Aarlanderveen. ,,Tot onze grote verbazing kwam het bericht binnen dat Henk Verkade is opgenomen in het ziekenhuis. Afgelopen zondag is zijn scootmobiel in brand gevlogen en is Henk zwaargewond geraakt. Momenteel ligt hij in het brandwondencentrum in Beverwijk om te herstellen. Wij wensen hem een spoedig herstel.”
  • ,,De spelers van Lugdunum JO16/JO17 zijn vorige week verrast met een bezoek aan de KNVB campus in Zeist. Via het FC Vers programma was Lugdunum uitgenodigd om met een jeugdteam deel te nemen aan de Coca Cola takeover. De jongens werden met een smoes naar de club gelokt en werden daar verrast door het Coca Cola takeover-team met influencer Frank Slotta. Zij namen de jongens met de bus mee naar de KNVB campus om daar samen met presentator Jack van Gelder en Dirk Kuijt met het hele team Nederland-Polen te kijken. Alle spelers kregen als verrassing ook nog een Nederlands elftalshirt met hun naam erop. Lugdunum wil Coca Cola, de KNVB en FC Vers bedanken voor deze unieke avond. Onze jongens hebben het heel erg leuk gehad. Sommigen zeiden zelfs dat het een hoogtepunt in hun leven was.”
  • TAVV heeft inmiddels een prachtig complex. Met mooie kunstgrasvelden en een compleet gerenoveerde kantine. Maar de kosten van beheer en onderhoud van al dit moois lopen steeds verder op. Jammer genoeg loopt de ontwikkeling van de ledenaantallen hiermee niet in de pas. Dit leidt ertoe dat de financiën van TAVV al enige tijd onder druk zijn komen te staan. Het vanwege de Corona-perikelen gedwongen voortijdige einde van het wedstrijdseizoen 2019/20 maakt dit ongetwijfeld niet beter. Daarnaast heeft TAVV – net als vrijwel alle andere voetbalverenigingen – steeds meer moeite om de noodzakelijke vrijwilligerstaken vervuld te krijgen. Tenslotte heeft de gemeente allerlei (ruimtelijke) plannen, die gevolgen kunnen en zullen hebben voor TAVV. Om pro-actief en samenhangend met deze vraagstukken om te kunnen gaan heeft TAVV eind vorig jaar aan Ron Voortman gevraagd een Marketing en Communicatie Plan op te stellen. Dit plan moet in de komende vijf seizoenen leiden tot groei van onze vereniging.l Tot meer leden (van 350 naar 500 actieve voetballers), tot meer vrijwilligers (van 145 tot 200), tot meer sponsors (verdubbeling netto-afdracht vanuit de sponsorcommissie aan TAVV) en daarmee tot meer inkomsten (25% inkomstenstijging).In onze vergadering van mei 2020 heeft het bestuur van TAVV het ambitieuze én realiseerbare Marketing & Communicatie Plan unaniem en vol enthousiasme vastgesteld. De komende 5 jaar zullen we met zijn allen, via vele samenhangende projecten aan een stevige, maar noodzakelijke groei van onze mooie vereniging werken. Dit doen we in het programma TAF:2025. De opsteller van het M&C-plan, Ron Voortman, hebben we bereid gevonden de dagelijkse regie over dit programma te gaan voeren. Ron, dank hiervoor! Nieuwsgierig geworden? Wil  je de inhoud van dit plan lezen, klik dan op  http://TAVV_-_MC_plan_-_AB_vastgesteld.pdf. Ben je nu al, of na lezing, enthousiast geworden en wil je meehelpen aan de realisatie van dit plan? Neem dan contact op met Ron Voortman en mail naar marketing@tavv.nl. Bij TAF gebeurt het! Aldus het bestuur van de Ter Aarders.
  • Warmunda: ,,In overleg met de voorzitter hebben we toestemming gekregen om op vrijdag 9 oktober met het nieuwe klaverjas seizoen 2020/21 te starten, tot zolang er geen veranderingen zijn.” Aldus de kaartcommissie bij de club uit Warmond. Meer weten? Zie de website van de Overbos-bewoners.
  • Vrijdagavond 9 oktober organiseert ROAC ‘De Kroonjuwelen van ROAC’. Dit is een interactief spel wat je vanaf een locatie- of huisadres speelt met een team tussen de 6 en 9 personen. Om 19.00 uur worden de opdrachtentassen bij ROAC uitgereikt aan één van de teamleden. Met de opdrachtentas snelt deze persoon naar zijn team en dan ga je aan de slag. Het doel van het spel is zoveel mogelijk kroonjuwelen verzamelen. Goed uitgevoerde opdrachten, het snelst uitgevoerde opdrachten, de mooist uitgevoerde opdracht: deze leiden allemaal tot één of meerdere kroonjuwelen. Een aantal opdrachten speel je vanuit je basisadres, een aantal andere opdrachten zijn op locatie. Voor wie geen idee heeft aan wat voor opdrachten je moet denken: Het kroonjuwelen spel lijkt op het dorpsspel wat in 2016 tgv de Bavo feestweek gespeeld werd. Meer weten? Zie de website van de paarswitten.
  • Kagia laat steeds meer jeugd instromen bij de selectie. Een uitstekende ontwikkeling. Er is echter nog wel werk aan de winkel bij de JO18 van de club. Voor de beker werd met 32-0 verloren van RKAVV JO18-1. Een week eerder was FC Lisse JO-2 met 18-0 te sterk. Kom op mannen, dat kan beter!