Vorige week plaatste onze redactie de finale versie van de overschrijvingen. De transfers werden door onze redactie op een rij gezet aan de hand van de gegevens vanuit de clubs. Onze redactie zette een en ander in en overzicht en kwam tot de conclusie dat drie clubs er bovenuit staken voor wat betreft het aantal verschuivingen. Let wel, bij alle clubs werden ook de eigen jeugdleden meegerekend die doorstromen naar de selectie. Uiteraard is niet zeker of zij de hoofdmacht halen, maar dat is ook niet altijd een zekerheidje bij spelers die overkomen van een andere club. Het gaat in elk geval om de absolute getallen en gebaseerd op datgene wat een club heeft doorgestuurd.

Vijf clubs gaven geen spelers door die gestopt of vertrokken zijn en dat waren in willekeurige volgorde: Kickers’69, Zwammerdam, LSVV’70, Meerburg en Roodenburg. Zonder uitzondering dus clubs die uitkomen in de vierde klasse. Vooral bij Zwammerdam en LSVV’70 veranderde er weinig en dat is ook het geval bij SJC (za) dat de vierde klasse A aanvoerde bij het staken van de competitie.

De navolgende clubs zagen de nodige spelers vertrekken (tien of meer). Ook nu in willekeurige volgorde: Katwijk, Foreholte, SJC (hoofdklasse), VVSB, Ter Leede, FC Lisse, Noordwijk, Quick Boys, Teylingen, Lugdunum, Sporting Leiden (za) en Alphense Boys (za).

Bij ‘inkomend’ en boven de tien zijn dit de volgende clubs: Alphense Boys (za), FC Boshuizen (za), Football Factory, Hazerswoudse Boys, Koudekerk, Voorschoten’97 (zo), AVV Alphen, Lugdunum, Teylingen, DOSR, Kagia, DoCoS, FC Boshuizen (zo), FC Rijnvogels, Alphense Boys (zo), Katwijk en Rijnsburgse Boys.

De top 10 op een rijtje: 

Alphense Boys (za): 26/19= 45 (lees: 26 gekomen, 19 vertrokken)

Lugdunum: 28/13=41

FC Boshuizen (zo): 23/9=32

Teylingen: 12/14=26

Kagia: 19/7=26

Katwijk: 13/12=25

Koudekerk: 20/5=25

FC Boshuizen (za): 15/8=23

ASC: 15/7=22

Voorschoten’97(zo): 17/5=22