Om onze volgers (bijna) dagelijks content te kunnen blijven bieden nu er niet wordt gevoetbald, meende onze redactie een nieuwe rubriek te moeten starten. We duiken terug in de archieven en halen koppen uit kranten, opstellingen met namen uit een (ver) verleden en andere wetenswaardigheden. Natuurlijk, ook wij spreken graag over de toekomst en gaan dat doen zodra het weer mogelijk is. Nu deel 1 van ‘uit het archief’. Terug naar 1 april 1997, met dank aan de collega’s van het Leidsch Dagblad. Bij elke editie komen verschillende regioclubs aan de beurt.

Foreholte declasseert Roodenburg

In Leiden werd het 0-4 voor de Voorhouters met onder meer drie doelpunten van Rob van Duijn. Hij scoorde een onvervalste hattrick tussen minuut 65 en 75. Er waren 300 toeschouwers aanwezig in Leiden-Noord. Het gaat hier om een duel in de tweede klasse.

Opstelling Roodenburg: Vink, Van de Burg (P.Pret), Van de Paverd (Jansen), Van de Heuvel, R.Pret, Ouwerkerk, Siera, Lancel (Van Reeden), Zonneveld, Mink, Huis.

DoCoS voelt zich thuis niet thuis

De Leidse club gaat in de derde klasse thuis onderuit tegen RKAVV. De 0-1 nederlaag betekent dat de Leidschendammers blijven mee strijden om de titel, terwijl de ploeg van Wim Visser het degradatiespook in de ogen kijkt in de derde klasse. 175 toeschouwers keken toe.

Opstelling DoCoS: Bey, Kok, Verhaar, Klaasyssen, Devilee, Wallaart, Van der Krogt, Koldenhof, H. van Marwijk, Stuifzand, J.de Ridder.

‘Trainersvoetbal’ UVS leidt nu wel tot resultaat

UVS wint voor 900 volgers thuis van DHC. De overwinning zorgt voor een positie in de middenmoot van de hoofdklasse A op dat moment. Jelle Korbee en Steven van Daalen scoorden voor de ploeg van Wim van der Zwan, die zelfs kortstondig bedreigd werd na afloop door spelers van de formatie uit Delft.

Opstelling UVS: De Heiden, Van Orssagen, Akerboom, Parrel, Van Tol, Roest, Jansen (Pikaar), D. van der Heiden (Bennekers), Honsbeek (Van Heiningen),Van Daalen, Korbee.

Lugdunum krijgt te weinig bij Blauw Zwart

Onder het toeziend oog van 750 man publiek verliest Lugdunum nipt op bezoek bij Blauw Zwart. Al vroeg in de wedstrijd scoort Beltman en daar blijft het bij. De kikkers speelden beter, maar moeten nu nog vol aan de bak om nacompetitievoetbal te bereiken. Albert Kalkman is in dit seizoen trainer van de groen-witten.

Opstelling Lugdunum: Hermans, Van As, Ooyendijk, De Rooy, Deyn, Prins, De Vos, De Cler, Verplancke (Huysman), Van Tongeren, Redel.

Titel kan KRV niet meer ontgaan

KRV komt in dit paasweekeinde tweemaal in actie. Monster en RCL bijten in het stof. In Leiderdorp wordt het 0-3 door een doelpunt van Martin Oudshoorn en twee keer Huig Hoek, juist ja later en nog steeds ‘Mister FC Rijnvogels’. KRV is hard op weg naar de eerste klasse en RCL speelt dat seizoen in de subtop.

Opstelling RCL: Sinteur, Dorlandt (Ederveen), M.Roos, M. Barendse, Brasker, Van Tol, R.Roos, Ard Oosterlee, Nieuwenhuijzen, A. Barendse, Visser.

Verder in de maandagkrant ook nog wat andere koppen:

Druk wordt DOSR teveel

SVLV heeft na zege op VCL nog drie punten nodig

FC Rijnland op de weg terug

Hazerswoudse Boys stopt VV Leiden