Het zijn bijzondere en bizarre tijden. Voetbal is geen onderwerp meer van gesprek. En hoe lang dit duurt? Niemand die het weet. Ondertussen heeft het team van LAV een appgroep waarin veel zaken worden gedeeld. Normaal gesproken gaat het over zaken als tussenstanden, doelpuntenmakers en spelers die van club A naar B verkassen. En meer van dat soort werk. Nu gaat het vrijwel niet meer over voetbal. Zaken van importantie rondom het coronavirus komen nu voorbij. Soms wordt er een zottigheidje gemaakt en dan proberen we elkaar met optimisme op te beuren. Ons team, zo mag worden gesteld, is er ondertussen nóg hechter door geworden. Mooi om mee te mogen maken!

 

Er komen door de contacten op afstand ook suggesties uit voort hoe anderen te helpen. Wat kan LAV bijdragen in deze ongekende tijden? Een idee kreeg afgelopen vrijdag handen en voeten. Rob Gort, verzorger bij Kagia, sprak ik deze week even telefonisch. Menselijke belangstelling. We deelden de mening dat we het voetbal ernstig missen. We spraken echter meer over de gang van zaken die ons allemaal in de greep heeft. Daar kwam een ideetje uit voort. We wilden een gebaar maken naar onze medemens en dan met name naar ouderen en hulpverleners die het loodzwaar hebben.

Namens het team van LAV werden bloemen ingekocht, die anders vernietigd zouden worden. De bloemen kwamen uiteindelijk uit bij het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp en Topaz Overrhyn, verpleeg-en behandelcentrum, in Leiden. Gort sr en zoon Jens bezorgden de fraaie bossen en de ontvangers waren er ontzettend blij mee. ,,Wat een mooi gebaar in deze verschrikkelijk lastige tijd. Prachtig dat jullie aan ons denken. We gaan ouderen, patiënten en medewerkers er blij mee maken”, zo was te horen.

 

Het is slechts een druppel op een gloeiende plaat, zoals dat wordt genoemd. Het was echter geen optie om niets te doen. LAV bedankt Rob en Jens Gort voor de distributie en het geslaagde een-tweetje met Join & Joy uit Oude Wetering!

Note redactie: Rob Gort op foto 1 bij Topaz Overrhyn en op foto 3 bij het Alrijne Ziekenhuis