Honderden kinderen in Sierra Leone lopen straks op schoenen uit Nederland. De Sunday Foundation van Sander de Kramer heeft ruim driehonderd paar nieuwe schoenen ontvangen van Equipo Voetbalreizen uit Leiden. Het voetbalreisbureau zal ook een school bouwen in Sierra Leone.

,,Op deze schoenen kunnen de kinderen straks door de jungle naar school lopen”, vertelt actiejournalist Sander de Kramer, die zich al jaren inzet voor het Afrikaanse land. Met de hulp van donateurs bouwt hij scholen voor de kindslaven, die onder erbarmelijke omstandigheden in diamantmijnen werken.

   Op de foto v.l.n.r. Stephan Smit (Skechers), Sander de Kramer (Sunday Foundation), Bart Roelofs (Equipo Voetbalreizen)

Equipo Voetbalreizen- businessclubpartner van LeidenAmateurVoetbal.nl- steunt de Sunday Foundation met het bouwen van een school, maar die werkzaamheden liggen stil vanwege het coronavirus. Daarom besloot het bedrijf om op een andere manier hulp te bieden aan de bevolking van Sierra Leone. In samenwerking met het Amerikaanse schoenenmerk Skechers werden de schoenen gedoneerd.

De Kramer is blij met de donaties. ,,Ik waardeer het enorm dat Equipo Voetbalreizen ons meehelpt. Deze tijd van corona is voor iedereen moeilijk, maar ze kiezen ervoor om toch steun te bieden waar ze kunnen. Daar zijn de mensen in Sierra Leone enorm mee geholpen.”

De gedoneerde schoenen zullen zo spoedig mogelijk naar Sierra Leone worden verscheept. Equipo Voetbalreizen gaat ondertussen door met het inzamelen van spullen, zoals tennisballen en andere sportartikelen. Ook de bouw van de school zal weer hervat worden wanneer dat mogelijk is.

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de Sunday Foundation kan terecht op www.sundayfoundation.nl voor meer informatie.