donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLeidsche Boys houdt na 98 jaar op te bestaan

Leidsche Boys houdt na 98 jaar op te bestaan

-

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar uitgerekend op Blue Monday ging de kogel definitief door de kerk: Leidsche Boys, opgericht op 11 maart 1922, houdt met ingang van het nieuwe seizoen op te bestaan.

Tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering van maandagavond besloten de aanwezige leden van Leidsche Boys unaniem tot opheffing van hun vereniging. Daarmee komt na bijna 100 jaar een einde aan de voormalige Boshuizerkadeclub, die sinds 2003 op Sportpark De Vliet is gehuisvest.

Een teruglopend ledenaantal en het feit dat de gemeente Leiden het huurcontract met de vereniging met ingang van het komende seizoen heeft opgezegd, zijn de belangrijkste oorzaken van het verdwijnen van deze oer-Leidse voetbalclub.

‘La Famiglia è finita’, zo omschreef Leidsche Boys- bestuurslid Ed Sanders na afloop van de emotionele bijeenkomst zijn gevoelens. ,, Leidsche Boys is een echte familieclub en we hebben dan ook met met pijn in ons hart dit besluit genomen. Ik ben er trots op dat de leden met hun verstand en niet met hun hart hebben gestemd. We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het opheffen van Leidsche Boys, hoe pijnlijk ook, de beste optie is’’, aldus Sanders die zelf 49 jaar lid is van de rood-witten.

,, Nu het besluit genomen is, willen we het laatste seizoen goed met elkaar afsluiten. Er zijn al plannen voor een spetterend slotfeest voor leden en oud-leden van Leidsche Boys, want bijna 100 jaar Leidsche Boys verdient een einde die bij deze mooie club past’’, aldus Sanders tot besluit.

 

Must Read