Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • Vrijdag 7 februari was de 10e voetbalquiz bij v.v.Koudekerk. Winnaars van deze jubileumeditie waren Marcel Vondeling en Eric Geerars. Jan Sol en Michael de Frankrijker legde beslag op de tweede plaats en Yvar de Groot met Roy van der Put eindigde als derde. Volgend jaar zullen Marcel en Eric hun titel kunnen verdedigen.
  • En dan Warmunda: ,,Zondag 9 februari was de traditionele Warmunda Voetbalkwis. Na drie ronden met twintig vragen bleken de duo’s Jan Warmerdam & Joep van Leeuwen en Martin de Louw & Allard Lindhout beiden als eerste geëindigd te zijn. Na de schattingsvraag werden Martin en Allard als winnaar van het jaar 2020 uitgeroepen! Derde werd het duo Paul van Beek en Gaston Zwetsloot.”
  • Zaterdag 22 februari vooralsnog geen voetbal bij Koudekerk, maar zal de kantine worden omgebouwd tot dartzaal. Vanaf 13:00 uur is er een darttoernooi dat voor iedereen toegankelijk is. Kosten zijn €5.00 en aanmelden kan via de site van Koudekerk.
  • RCL: ,,Op zaterdagavond 7 maart is er het themafeest Movies & moviestarts met DJ Dolf van Bar Amsterdam. Kaarten van 7,50 zijn te koop aan de bar. Mis het niet!” Ook na de wedstrijd van zaterdag tegen UVS is er feest in de kantine van de Leiderdorpse club.
  • Onder de kop ‘Voorschoten’97 investeert in het opleiden van trainers’ lazen we het volgende bericht op de website van de club: ,,Afgelopen week mochten maar liefst zeven trainers het officiële KNVB Diploma Junioren Trainer in ontvangst nemen!  Daar is de club erg trots op uiteraard. Het past goed in de visie om ook goede trainers op de verschillende jongens- en meidenteams te hebben, ook op de niet selectieteams. De club biedt een aantal mogelijkheden voor enthousiaste ouders & spelers om het trainersvak goed te leren. Een avondje “Rinus”, een train de trainer sessie, maar ook KNVB opleidingen voor de serieuze trainers worden er aangeboden.
  • FC Oegstgeest meldt op de clubsite: ,,In navolging van afgelopen zomer kunnen wij met trots mededelen dat Ajax in 2020 wederom een camp zal organiseren op het sportcomplex van FC Oegstgeest. Ben jij tussen de zes en zestien jaar oud en wil jij in de zomervakantie een week lang trainen als jouw favoriete Ajax-speler? Schrijf je dan in voor het Ajax Camp bij FC Oegstgeest van 24 t/m 28 augustus 2020!”
  • Bij alle thuiswedstrijden van DoCoS wordt zaterdag een minuut stilte gehouden vanwege het onverwachte overlijden van DoCoS-jeugdtrainer John Visser. Ook zal de vlag halfstok hangen. De trainer van de JO10-4, het team van zijn zoontje Max, kwam donderdagnacht om het leven door een noodlottig verkeersongeval. Het bestuur van DoCoS condoleert zijn vrouw Manon, coördinator van de JO9- en JO10-groepen, en andere naaste familieleden met dit onbeschrijflijke verlies.
  • FC Rijnvogels: ,,We willen allemaal iets te eten en te drinken kunnen halen in de kantine. Voor de wedstrijd een kop koffie of een sportdrank, na de wedstrijd wat te eten met een drankje erbij. Maar daarvoor zijn vrijwilligers nodig. Iemand die een biertje tapt, iemand die de bestelling opneemt, iemand die achter de frituur staat. Een kantine kan niet zonder vrijwilligers!! Om het voor een ieder zo leuk mogelijk te maken hebben wij jou nodig. Heb je zo nu en dan een paar uurtjes tijd, en lijkt het je wat om in een leuk team deel te nemen geef je dan nu op!!”
  • Sinds de winterstop wordt er bij UVS gebruik gemaakt van Voetbal TV om de jeugd selectieteams en het eerste elftal te helpen in hun ontwikkeling. De wedstrijden die op zaterdag op het hoofdveld gespeeld worden, zullen allemaal opgenomen worden en opgeslagen in de app van Voetbal TV. Via de analyse tool kunnen de trainers makkelijk fragmenten uit de wedstrijd halen en deze bespreken met het team of individueel met spelers. Als team kijk je bijvoorbeeld naar hoe je het druk zetten of de opbouw gaat verbeteren, of kan je zien waar de kansen liggen tegen de volgende tegenstander. Op individueel niveau gaan de trainers aan de slag om elke speler bewust te maken van zijn eigen verbeterpunten. Dit alles met één doel: de jeugd zich beter te laten ontwikkelen naar een hoger niveau.
  • Het was natuurlijk ongekend dat het hele zondagvoetbal eraf lag vanwege de storm. Ook aanstaande zondag zal het flink waaien en hevig regenen. Zullen er weer de nodige afgelastingen komen?