Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • LeidenAmateurVoetbal.nl is blij met alle businessclubleden die het mede mogelijk maken dat deze website kan blijven bestaan en zich verder kan professionaliseren. Voor volgend seizoen is ons team wel op zoek naar noodzakelijke uitbreiding van het aantal leden! Interesse? En gebruik maken van een aanbieding? Stuur dan even een bericht naar onze redactie en wij nemen zsm contact op!
  • Met de ondertekening van de huurovereenkomst vierden vertegenwoordigers van de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ) en voetbalvereniging SJZ afgelopen week feestelijk dat ze vanaf volgende maand de handen in een slaan. Op 2 maart 2020 opent SKZ een buitenschoolse opvang locatie in de kantine van de voetbalvereniging. Onder de naam ‘BSO BuitenSpel’ kunnen kinderen van 9 jaar en ouder op de maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag en in de schoolvakanties (hele dagen) terecht in de voetbalkantine.
  • Onder de titel ‘De taal van de pupillentrainer’ weer een mooi stuk in Roodenburg Actueel. ,,Kinderen komen maar al te graag naar de training. Ze willen hun energie kwijt. De pupillentrainer is het visitekaartje van iedere club. Jonge kinderen kijken tegen hem op. Hij is hun vriend en hun toeverlaat. Ook buiten het veld zul je merken, dat kinderen opkijken naar de trainer. Winkelend in de supermarkt zal het kind zijn moeder aanschieten met de mededeling :  “daar is de trainer”. Later wordt het anders.” Hoe anders is in de rest van dit boeiende stuk te lezen.
  • Hoewel carnaval vooral een zaak is die de gemoederen bezig houdt beneden de rivieren, kan er ook hier feest gevierd worden. Bij Stompwijk’92 bijvoorbeeld: ,,Carnaval: 11e van de 11e bal bij Stompwijk op zaterdag 8 februari. Let op: aanvang 17.30 uur.”
  • Op 15 mei staat het Mitchel Scholtes ladies event bij Voorschoten’97 op het programma. Iedereen die de meisjes- en vrouwenafdeling van VS een warm hart toedraagt is van harte welkom. Hoe er aan deel te nemen staat vanzelfsprekend op de website van de Voorschotense club.
  • Met een wat kleiner deelnemersveld maar weer net zo gezellig, kwamen afgelopen zaterdagavond twaalf koppels bijeen voor de jaarlijkse voetbalquiz. Net zoals voorgaande jaren onder de bezielende leiding van Ludo Pistorius. Hij is weliswaar geen trainer meer bij SJZ maar vindt het bij ons zo gezellig dat hij de quiz nog wel weer wilde maken en presenteren. Dave Plooij en Roy Versteegen wonnen de eerste prijs.
  • Bij RCL lazen we iets over de grote club uit Rotterdam: ,,Een groot aantal jonge jongens krijgt tijdens de Feyenoord Talentendagen ook komend jaar weer de kans om een plek te verdienen in de Feyenoord Academy. Deze vinden dit keer op maandag 24 en dinsdag 25 februari 2020 plaats op de velden van Varkenoord. Bezoek de actiepagina voor het aanmeldingsformulier en meer informatie….” Ouders en talentjes kunnen op de site van RCL lezen hoe men zicht kan inschrijven.
  • FC Rijnvogels is zeer verheugd dat de zusjes Femke en Jasmijn van Duijn zijn geselecteerd voor de voorlopige selectie meiden onder twaalf. Drie weken geleden mocht de tweeling een selectietraining afwerken op het sportpark van Reeuwijk. Uit die grote groep, waar ook Rijnvogelmeiden Fenna van der Pas en Nikki Timmermans aan meededen, is een voorselectie gemaakt die tot het eind van dit seizoen een training/wedstrijd programma af gaan werken. En zij zitten daar dus bij! Dat is een felicitatie waard!
  • De loting voor de volgende ronde van de Rabobank LAV cup staat voor vrijdag 7 februari op het programma. Zestien clubs kijken met spanning uit welke tegenstander er uit de hoge hoed komt. De uitkomst zal een dag later terug te vinden zijn op deze website.
  • Op 4 maart wordt duidelijk of AVV Alphen wel of niet overstapt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.