Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • De spelerscarrousel draait op volle toeren: wie speelt waar volgend seizoen? Een enkele keer slaagt een club erin zich tussentijds te versterken. Zou LSVV’70 tot de gelukkigen behoren? Uit doorgaans betrouwbare bron vernamen wij dat een parel uit Brazilië inmiddels meetraint. Zijn panna’s, hakjes en subtiele voetbewegingen deden al menig mond open zakken van verbazing. Mocht Azul, zo heet de baltovenaar, de benodigde papieren tijdig in orde krijgen dan lijkt de laatste periodetitel in de vierde klasse A volgens de studenten zelf al zeker, mede omdat de lente naakt.
  • Stompwijk’92 doet een oproep: ,,Heb je sportschoenen die niet meer passen, maar nog wel een ronde mee kunnen? En iemand anders er nog plezier van kan hebben? Hoe snel groeien we eruit! Dus heb je nog goeie sportschoenen neem ze mee naar de Meerhorst, plaats ze in de speciaal daarvoor gemaakte kast en maak er een ander blij mee!”
  • In samenwerking met de KNVB organiseert Meerburg op woensdag 11 maart vanaf 20:00 uur een avond voor de scheidsrechters (ook de jeugd), coaches en vlaggers en iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwe spelregels in het voetbal. Via de KNVB zal Ivo Yanover de avond te begeleiden. Ivo is als KNVB scheidsrechter al elf seizoenen actief. Hij is docent bij de KNVB en daarnaast ook actief als begeleider voor de SOIII cursisten. Hij is ook een jaar werkzaam geweest bij de UEFA, een kenner dus. Dit lijkt op voorhand een heel nuttige avond.
  • Het coronavirus roept vragen op bij kinderen, ouders en andere organisaties. Ook FC Oegstgeest en UVS houden zich hiermee bezig. Middels dit nieuwsbericht willen de clubs meer informeren over wat u zelf kunt doen aan het virus: ,,Ondanks dat het virus nu ook in Nederland is, is het niet nodig om extra maatregelen te nemen op de voetbalvereniging. Volgens de huidige landelijke richtlijn van het RIVM is het bijvoorbeeld niet nodig om kinderen thuis te houden of bijeenkomsten, evenementen en wedstrijden te schrappen. Ook wanneer er leden op vakantie zijn geweest naar een van de gebieden waar het virus is bevestigd, kunnen zij gewoon naar de vereniging zolang zij geen klachten hebben die passen bij COVID-19 (koorts, hoesten, benauwdheid). Het is wel belangrijk om alert te zijn op deze klachten en bij koorts, kortademigheid en hoesten de huisarts te bellen. Ga niet naar de huisarts toe, maar bel! De hygiënemaatregelen die landelijk geadviseerd worden, gelden ook voor alle voetbalclubs. Stimuleer de volgende hygiënemaatregelen: Was handen regelmatig en goed met water en zeep (1x per uur), gebruik wegwerphanddoekjes en -indien niet mogelijk- vervang de handdoek dan zéér regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes.Het ligt allemaal zo voor de hand, maar als iedereen zich er eens aan hield!
  • Lugdunum is vorig jaar verkozen tot een van de drie verenigingen die meedraaien in de landelijke FC VERS pilot van de KNVB. Met dit programma wordt gewerkt aan een gezonde sportomgeving. Als FC VERS vereniging wordt er flink geïnvesteerd in Lugdunum: naast een upgrade van de kantine met apparatuur en een nieuw kassasysteem, wordt er door vrijwilligers van Lugdunum samen met een clubcoach gewerkt aan een gezonde invulling van de kantine. De afgelopen maanden zijn de eerste stappen gezet en vanaf 14 maart worden de ontwikkelingen verder doorgevoerd. FC Vers gaat zaterdag 14 maart officieel van start bij Lugdunum. Dat viert de club met een grote kick-off waarbij er de hele dag leuke activiteiten zijn. Het volledige programma staat natuurlijk op de website van groenwit.
  • De eerste aankondigingen van de open trainingen dienen zich aan: ,,Wil je ook komen voetballen bij RCL? Of twijfel je nog om te voetballen? Of wil je een keer een voetbaltraining volgen? Geef je dan op voor de open training op zondagochtend 19 april! Tijdens de training zal je kennis maken met de basis van voetbal. Ook zal je kennis maken met een aantal trainers van RCL! Je mag natuurlijk vriendjes meenemen.
  • En UVS: ,,Ben je geen lid van UVS en kom je uit de regio Leiden/Bollenstreek? En heb jij ambitie om op het hoogste amateurniveau te spelen? Kom dan een keer meetrainen met één van de selectieteams van UVS. Onze jeugdopleiding speelt met alle selectieteams op het landelijke divisie niveau. Krijg training van de beste trainers. Speel met de beste spelers en kijk waar jouw plafond ligt. Heb je interesse om een keer mee te komen trainen? Dit is wat je dan moet doen……..” (zie website UVS)