We zijn alweer toe aan het zevende nummer van Lopend Vuurtje in het seizoen 2020-2021. Onze redactie struint de websites en social media kanalen af van de clubs en verzamelt alleraardigste nieuwtjes. Uiteraard kan onze redactie zaken over het hoofd zien. U kan en mag ons ook melden. Leuke wetenswaardigheden? Mail ze naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Wij zijn u er dankbaar voor!

 • Sporting Leiden zoekt een ambitieuze trainer voor de JO19: ,,Wij zoeken een frisse enthousiaste trainer/coach die de uitdaging ziet om de voetbaltechnische en tactische vaardigheden van de spelers JO19 verder te ontwikkelen. Naast een nauwe samenwerking met de JO19 trainer, word je ondersteund door de collega trainers en de Coördinator Jeugd en/of de Jeugdcommissie. Plezier en ontwikkeling staan hoog in het vaandel bij Sporting Leiden.”
 • Iedereen is helemaal klaar met corona, maar het virus is nog lang niet klaar met ons. Driewerf helaas, dus zullen we er elke minuut rekening mee moeten houden. Voetbalclubs dus ook, zie volgende twee bullets..
 • ,,Valken’68 gaat vanaf nu gebruik maken van de bezoekersregistratie “ikbezoek.nl” die in samenwerking met de GGD is ontwikkeld. Als u het sportpark en/of de kantine bezoekt meldt u zich aan als bezoeker. U scant de QR code (dit kan via de standaard camera app), doe de korte gezondheidscheck, vul uw  contactgegevens in en verstuur. Je krijgt dan als bezoeker een groen scherm te zien als alles in orde is.” De fijnere details op de website van de club.
 • Dan Voorschoten’97: ,,Nu het weer minder wordt en we dus met zijn allen meer binnen in de kantine zullen vertoeven, zullen we ons toch echt aan deze maatregelen moeten gaan houden om te garanderen dat we kunnen blijven voetballen en genieten van een “versoberde” Derde Helft.  Als vereniging zitten we niet stil, Waar wij vragen elkaar ruimte te geven zullen wij er ook voor zorgen dat deze er ruimte er voldoende is,  er wordt dan ook druk gewerkt aan een plan om de kantine capaciteit te vergroten door middel van het overkappen van het terras.”
 • Dit zijn maar twee voorbeelden, maar alle clubs hebben met aangescherpte regels te maken. Kijk op de website hoe uw club er mee omgaat. Ook namens alle medewerkers van leidenamateurvoetbal het dringende verzoek: houd u aan de regels! Je moet er niet aan denken dat het terrein van de club bijvoorbeeld voor onbepaalde tijd dicht moet.
 • Gelukkig is er ook vrolijker nieuws: ,,Afgelopen weekend hebben we op gepaste wijze toch nog aandacht kunnen besteden aan SJZ 75 jaar. Voorafgaande aan het weekend hadden we het clubhuis en het terras feestelijk versierd en ook de vlaggen op het hoofdveld gaven uiting aan het feestelijke karakter van dit weekend.”
 • De Grote Clubactie is weer van start gegaan. Door de verkoop van loten (met aantrekkelijke prijzen!) kunnen clubs extra geld genereren voor bijvoorbeeld een pannaveldje voor de jeugd, onderhoud van de kleedkamers en nog veel meer. Met de aankoop steunt u uw eigen cluppie dus. Online verkoop zal veel meer dan andere jaren de aandacht krijgen.
 • Droevig nieuws vanuit Oegstgeest: ,,Zondag 20 september is op 71-jarige leeftijd Hennie van der Hoeven overleden. Hennie was vele jaren actief bij VV Oegstgeest en daarna bij FC Oegstgeest. In 2006 werd Hennie benoemd tot lid van verdienste van de club. Ook op de zaterdagen tijdens de wedstrijden was Hennie altijd op de club en te vinden op zijn vertrouwde stekkie aan de bar. We zullen Hennie missen op de zaterdagen. We wensen zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen sterkte bij het dragen van dit verlies.”
 • Sponsornieuws vanuit Lisserbroek: ,,Afgelopen maandag is de nieuwe scheidsrechterkleding gepresenteerd. Dankzij sponsor LT afbouw hebben alle clubscheidsrechters van v.v. Kagia nieuwe kleding ontvangen. Iedere zaterdag worden de wedstrijden van de jeugd en senioren geleid door onze enthousiaste clubscheidsrechters.”
 • ‘Piep’ zijn ze niet meer en ‘stok’ nog lang niet. Pierre van Gemerden (64) en Richard Ederveen (53) zijn samen 100 jaar lid van RCL. Pierre begon op zijn tiende en Richard toen hij de aanvallige leeftijd van 7 jaar had bereikt. Reden voor een goed gesprek met het tweetal? Jazeker, ook omdat Pierre en Richard twee van de steunpilaren van de RCL-veteranen zijn, binnen en buiten het veld. Een interview met de heren is te vinden op de site van RCL. Een en ander stond ook al op LAV, want onze Cees Mentink voelde het tweetal aan de tand!
 • FC Rijnvogels: ,,Na de Quiz Avond voor de volwassenen, wat een absoluut succes was, is nu de jongste jeugd aan de beurt! Op vrijdag 2 oktober organiseert de Evenementencommissie met dierendag in het verschiet een gezellige knutselmiddag voor de jeugd tot en met de JO8. Opgeven kan in het nieuwe jeugdhonk. Meedoen met de knutselmiddag is gratis, maar opgeven is wel verplicht. In verband met de COVID-19 richtlijnen kunnen ouders de middag niet bijwonen. De kinderen kunnen vanaf 14:50 uur worden gebracht en om 17:00 uur weer opgehaald worden.”
 • Maar liefst 4 TAVV junioren die zich al ingeschreven hebben voor de Ajax Clinic in de herfstvakantie bij TAVV treden as zaterdag 26 september in de Johan Cruyff Arena op als ballenjongen/meisje bij de eredivisie wedstrijd Ajax – Vitesse. De gelukkige kids zijn Dave Keijzer uit de JO14, Anouk Jorritsma uit de MO15 en Nils Verzaal en Tycho Ouwerkerk uit de JO16.
 • VV Aarlanderveen begrijpt het spel. De club sloot aan bij LeidenAmateurVoetbal.nl en na de eerste competitiewedstrijd kon op op de website van de derdeklasser meteen het verslag van LAV worden gelezen. Handig. Zo geeft de club blijk van het een-tweetje! Hoe groter het bereik..