De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 • De redactie van LeidenAmateurVoetbal.nl heeft de bij LAV aangesloten clubs in de voorbije maanden een fraaie vlag geschonken als blijk van de samenwerking. De vlag zagen we al her en der hangen op de complexen. Dank daarvoor. Aan de andere clubs, waar at nog niet gebeurde, het vriendelijke verzoek om de vlag op wedstrijddagen ook te hijsen. En nog leuker: als dat is gebeurd, stuur gerust even een foto naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Samen mogen we best gezien worden, toch? Hangt de vlag al dan is een fotootje ook welkom. DANK!
 • De Rabobank is weer een actie gestart om amateurclubs financieel een steuntje in de rug te geven. Als je lid bent van de Rabobank kun je je stem uitbrengen via Rabo clubsupport op je favoriete club. Dit levert dan weer geld op voor je vereniging. FC Oegstgeest zou bijvoorbeeld graag een pannaveldje aanleggen. Clubs als ROAC, Rijnvogels, Kagia en Warmunda doen ook mee. Nog geen lid en je wilt wel je club steunen? Lid worden is gratis. Informatie hierover op de website van de clubs.
 • Nog meer positief nieuws over een bank: ,,FC Rijnvogels en ING blijven na zes succesvolle jaren ook de komende drie jaar samenwerken. Het sponsorcontract met de bank is per 1 september verlengd. ING verlengt de komende tijd de contracten met meer dan 500 amateurvoetbalverenigingen. FC Rijnvogels is blij met het vertrouwen van ING om ook de komende drie jaar te werken aan de groei en de ontwikkeling van het amateurvoetbal.”
 • Corona en slechte velden zorgen voor een reeks aan afgelastingen. Een bijzondere afgelasting treft Roodenburg opnieuw. Het hoofdveld van Roodenburg wordt voor het vierde jaar op rij geteisterd door engerlingen en dus onbespeelbaar. De gemeente krijgt die beestjes blijkbaar niet klein.
 • Roodenburger Jan Lovink zet in zijn rubriek vraagtekens bij het beleid van dezelfde gemeente Leiden. Voor de herinrichting van het Roomburger- en Singelpark wordt zes miljoen uitgetrokken. Voor datzelfde bedrag wordt bezuinigd op onder andere sport- en recreatievoorzieningen. De huur van de accommodaties van de sportclubs gaat omhoog, terwijl juist de clubs keihard getroffen worden. De logica ontgaat de heer Lovink volkomen.
 • Leidenaar (ex-DoCoS) Ricardo van Rijn heeft zijn nieuwe voetbalheil gevonden bij eredivisieclub Emmen. Wij wensen hem succes bij dit nieuwe hoofdstuk in zijn carrière.
 • De lotenboekjes van de grote clubactie kunnen tot 17 oktober ingeleverd worden. Wilt u uw club steunen dan heeft u nog een week om loten te kopen. De te winnen prijzen zijn ook zeer aantrekkelijk.
 • Droevig nieuws op de website van Voorschoten’97: ,,Het bestuur bereikte het verdrietige bericht dat Piet Dongelmans, oud 73 jaar,  op 5 oktober jongstleden is overleden. Piet was jarenlang een trouw supporter van de zondagselectie van Voorschoten ’97.”
 • Op het terrein van RCL mag al een tijdje niet gerookt worden, dat is bekend. Maar er is meer meldt de club: ,,Wat jullie wellicht minder goed weten is, dat ook de gehele ruimte tussen de uitgang van RCL en de sporthal richting parkeerplaats rookvrij is. Dat is tot stand gekomen in goed overleg tussen de jullie bekende Thomas Stolker (Horecamanager RCL), de Gemeente Leiderdorp, de exploitant van sporthal De Bloemerd Sportfondsen Leiderdorp en drie grootgebruikers van de hal.”
 • Stadsderby’s zijn vaak de krenten in de pap in een competitie. UVS tegen DoCoS is er zo een. ,,De koploper komt naar de Kikkerpolder!”, meldt een speler van DoCoS met gepaste trots. En zo is het maar net. De rood-witten staan gedeeld eerste en zullen die plek met hand en tand verdedigen. Een mooie wedstrijd in het verschiet dus, waarbij de voorpret ook telt. Verschrikkelijk jammer dat de fans niet aanwezig kunnen zijn. Leidenamateurvoetbal doet natuurlijk uitgebreid verslag als pleister op de wonde.
 • Alex Iliopoulos is terug bij Bernardus. De veel scorende aanvaller kwam bij Voorschoten’97 niet meer in de plannen voor en wil weer speeltijd krijgen. Voor de vierdeklasser een welkome versterking in elk geval.