Maandag 23 november is op 76-jarige leeftijd Henny Wiggers overleden. Net als zijn broer Ruud heeft Henny gevoetbald bij Roodenburg. De meeste Leidenaren kennen Henny van de kledingzaak Henny’s Rits in de Jan Vossensteeg te Leiden.

De slogan was altijd :

 

De zaak was en is een begrip in Leiden en als je er een broek ging kopen en passen, dan kwam je er half Leiden tegen. De winkelformule was een daverend succes en in de loop van de jaren groeide het aantal zaken in de omgeving van Leiden tot 10. Een aantal jaren geleden nam zijn zoon Jeroen het stokje van hem over.

Henny was een man die altijd het avontuur aan durfde. Hij deed mee of hij was er de initiatiefnemer van. Roodenburg speelde toen nog op niveau en bij menig club ging men in de tachtiger jaren spelers betalen. Een groep ondernemers , die een band had met Roodenburg stak de koppen bij elkaar en er werd een businessclub voor Roodenburg opgericht. Dit werd SPORT 50. De bedoeling was dat er een netwerk van 50 sponsors zou komen, die de club dan financieel zou ondersteunen.

De clubleden kwamen regelmatig bij elkaar en gezelligheid stond hoog in het vaandel. De ondernemers wilden inspraak, hoe de ingebrachte gelden besteed zouden kunnen worden.
Daarbij kwam de vraag aan de orde: Moet de sponsorclub zich ook richten op het betalen van spelers? Zijn broer Ruud Wiggers (voorzitter van Roodenburg) stak hier een stokje voor. ,,Als er spelers betaald moeten worden dan weet ik er wel een betere bestemming voor, denk dan aan al die vrijwilligers van de club.”
Die houden een club draaiende en betaalde spelers zijn passanten. Een keuze van zijn broer respecteerde Henny.

Sport 50 bleef bestaan en ging zich richten op de goede doelen. De club groeide als kool en het aantal deelnemende ondernemers werd vergroot tot 100. Tevens veranderde de naam in Business Club Leiden.

Henny bleef in Leiden en omstreken veel organisaties sponsoren en Roodenburg nam daarbij een bijzondere plek in. Een paar jaar geleden heeft hij nog een half jaar geklaverjast op de dinsdagmiddag. Hij kon niet het hele jaar mee doen, want in de winter koos hij voor “warmere oorden “.

De laatste weken vernamen wij dat zijn gezondheid sterk afnam. Voor al zijn verdiensten eerde de gemeente Leiden hem met de gouden speld. Met Henny verliezen we een Leidenaar, die veel heeft betekent voor onze club en voor de sportgemeenschap van Leiden en omstreken.

Rust nu maar zacht.

Het bestuur van Roodenburg