maandag, februari 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseAlan Campfens (Valken'68): ,,Trainen in december om te kunnen herstarten in januari"

Alan Campfens (Valken’68): ,,Trainen in december om te kunnen herstarten in januari”

-

Het is rust bij Barcelona – Dinamo Kiev. Tijd om even te bellen met Alan Campfens, trainer van eersteklasser Valken’68.

,,Ik had wel verwacht dat Barcelona met 3-0, 4-0 voor had gestaan. Dat had ook wel gemoeten met de kansenverhouding, maar die Ter Stegen pakt ook een wel bal hoor. Die reflex. Geweldig. Ik heb ook zitten kijken naar Manchester United. Ik denk dat het Solskjaer zijn laatste wedstrijd is. Ik denk dat ie wel klaar is daar en dat ze voor Pochettino gaan.”

Tot zover de analyse van het Europese voetbal. De liefhebber Campfens komt wat dat betreft wel aan zijn trekken. Alleen op de amateurvelden blijft het doordeweeks en op zaterdag nog stil.

,,Ik zit er wel moeilijk in omdat je niets hebt om naar toe te leven. Dan is het leuk om de afgelopen weken een beetje bezigheidstherapie te doen met aangepaste trainingen. Maar daar ben je op een gegeven moment snel mee klaar. We willen allemaal graag ergens voor spelen en voor het ‘echie’. Dan wil je de zaken meer serieus en met inhoud oppakken. Maar de jongens hebben het voortreffelijk ingevuld.”

,,Ik vind het wel goed dat de KNVB scenario’s geschetst heeft. Mochten we half januari weer kunnen gaan beginnen dan vind ik het wel belangrijk dat we een opstart met een verantwoorde voorbereiding krijgen waarin je wel minimaal drie weken nodig zal hebben om op conditioneel vlak een bepaalde fitheid te hebben om de competitie te hervatten. Dan is het wel een must om in december weer op te starten.”

Tenslotte: ,,De onzekerheid is klote. De scenario’s zijn er alleen je weet voorlopig nog niet waar je aan toe bent. De cijfers lopen wel terug. Maar ik ben ook geen viroloog. We moeten het maar een beetje doen zoals ze het zeggen. We wachten de berichtgeving af en we horen wel welk scenario de KNVB uiteindelijk in gedachten heeft. Hetzij de competitie afmaken of in een halve competitievorm. We gaan het zien. Als we straks weer verantwoord kunnen opstarten voor een voorbereiding dan zijn ze lekker gretig en weer fris in het koppie.“

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read