HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseAlweer spektakelstuk bij Voorschoten'97

Alweer spektakelstuk bij Voorschoten’97

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Op Adegeest werd het zaterdagmiddag een wervelende 4-4 tussen Voorschoten 97 en RVVH uit Ridderkerk. Het kon in deze wedstrijd alle kanten op, en dat ging het ook.

Gezien de stand op de ranglijst zou men het niet snel verwachten, maar de bezoekers gingen als een speer van start. Binnen een minuut was het 0-1 door Brandon Konemann. RVVH speelde technisch hoogstaand voetbal en Voorschoten’97 wist zich aanvankelijk geen raad. Vooral Ibrahim el Koubai op het middenveld en de snelle rechtsbuiten Jay Brand gaven de verdediging van de thuisclub kopzorgen.

Het enige antwoord op de Ridderkerkse aanvallen was het optrekken van een groen-gele muur en dat was nog niet eens verkeerd gevonden. Alleen zoals wel vaker het geval is, blijkt volledig terugtrekken geen garantie voor succes. Na tien minuten spelen hadden de bezoekers weer een gaatje gevonden. Na een scherp steekpassje wist Brand de 0-2 te maken.

De achilleshiel van de bezoekende club was wel een beetje de verdediging. Een lange pass door de lucht van Benjamin Beumer bereikte de bonkige spits Shemiel Constancia, die voor het eerst dit seizoen een basisplaats had gekregen. De ervaren voorhoedespeler draaide handig weg van zijn verdediger en die trok op zijn beurt aan het shirt van Constancia, die hij vast voor een noodrem aanzag. Een penalty was een terecht gevolg en Ronnie Verplancke bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd.

RVVH had het betere spel en het meeste lef, maar Voorschoten anticipeerde professioneel.
Je zag dat het samenspel van de bezoekers steeds meer begon te stokken. Het aantal keren dat zij buitenspel liepen was veel te hoog en de thuisclub begon meer richting hun helft te bewegen. Het was een schouwspel van aftasten en op het moment dat de groen- gelen leken door te drukken, werd er vanuit een corner vanaf rechts via Raoul Gangadin door Wouter Swart binnengekopt (1-3). Maar weer was het snelle antwoord van Voorschoten’97 onverbiddelijk. Via een mooie aanval over een aantal schijven vond Nicky Guijt vlak voor rust de aansluiting.

In de tweede helft wees alles er op dat de thuisclub aan het langste eind zou gaan trekken. De bezoekers liepen weer continu buitenspel en hun spel werd slordiger. Rond een uur spelen zag je dat de Voorschotenaren zich realiseerden dat ze iets moesten gaan forceren. Het was wachten op een doelpunt en die kwam van Peer van Paasen. Na te zijn vrijgespeeld na een knappe combinatie omspeelde hij met gemak de keeper van RVVH en trok de stand eindelijk gelijk.

Steeds verder zakten de bezoekers weg en een van hun belangrijkste spillen, El Koubai, ging te traag handelen en leed keer op keer balverlies. Het blok van de thuisploeg zette volop druk inclusief het centrale verdedigingsduo Steven Knijnenburg en Verplancke.
Het pressievoetbal van Voorschoten’97 loonde en een goed genomen vrije trap bereikte invaller Melle Rekvelt die het winnende doelpunt leek te maken.

Maar waar niemand het meer verwachtte, kreeg de ploeg uit Ridderkerk in de slotminuten een vrije trap op een kansloze plek. Gangadin schoot van afstand en geen been zat ertussen. 4-4 dus en het spektakelstuk was voorbij.

Linksback Voorschoten 97 Hamza Apaydin: ,,Jammer van dat doelpunt in de slotfase. Ik veroorzaakte de vrije trap maar ik speelde echt de bal. Alleen de scheidsrechter zag er een overtreding in. Een ongelukkig moment, maar wij stonden ook niet goed opgesteld toen de vrije trap genomen werd. Die bal mag er vanaf zo’n plek nooit ingaan. Zeker niet bij een 4-3 voorsprong.”

Trainer Voorschoten 97 Theo Ducaneaux: ,,Ik kan me voorstellen dat mijn spelers stuk zaten bij dat laatste doelpunt. Maar ik ben er wat nuchterder onder. We zijn twee keer teruggekomen van een achterstand met twee doelpunten verschil en uiteindelijk hebben we toch een punt eruit gesleept. Daarbij komt dat bijna al onze concurrenten punten verspeeld hebben dus valt de schade mee. Al had ook ik het niet meer gedacht dat die laatste er nog in zou gaan. Hamza viel goed in, alleen pech voor hem dat die vrije trap door hem veroorzaakt werd.”

Opstelling Voorschoten’97: Van de Niet, Simonis, Hopstaken, Constancia (Rekvelt), Van der Krogt, Guijt, Van Paasen, Knijnenburg, Verplancke, Aronius (Apaydin), Beumer (Maatoug).

Opstelling RVVH: Spelde, Swart, Celen, Boers (De Jesus), Konemann, Merencia, Gangadin, Brand, Proost, El Koubai (Sonmez), Mosmans.