HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen krijgt te weinig met gelijkspel

FC Boshuizen krijgt te weinig met gelijkspel

-

Eerste klasse B (zondag) – Na de 3-0 nederlaag van vorige week tegen CVV Zwervers kwam Den Hoorn, de jonge ploeg van trainer Sieme Zijm (o.a. ex AZ, FC Zwolle, Sparta en Go Ahead Eagles), op bezoek en was winst de enige remedie om de nare smaak van het verlies op de eerste speeldag weg te spoelen. Na een matige eerste helft, met een ruststand van 0-1, werden uiteindelijk de punten gedeeld en zeker gezien de tweede helft werd de thuisploeg hiermee te kort gedaan.

De ploeg van trainer Roberto Escudero begon sterk aan de wedstrijd. De bal werd in een hoog tempo rond gespeeld en de zijkanten werden regelmatig opgezocht. Na vijf minuten deelden de bezoekers de eerste speldenprik uit, keeper Risheet Lal moest redding brengen. Niet veel later keken de Leidenaren tegen een achterstand aan; een perfecte steekbal werd door Noah Barends direct op de pantoffel genomen en zo lag de bal ‘ineens’ in het net. Een domper voor de Leidse ploeg, maar er resteerde nog genoeg tijd om deze achterstand weg te poetsen. Het spel van de thuisploeg werd er in het verloop van de eerste helft echter niet beter op, het was te onrustig en er werd te veel door de as gespeeld daar waar de ruimte toch echt aan de zijkanten lag. De thee werd dan ook opgezocht met een 0-1 achterstand. Naast een geannuleerde treffer in verband met buitenspel en een poging van Mo Zenzen welke voor de lijn werd weggehaald waren er verder geen bijzonderheden te noteren in de voor de thuisploeg toch wel teleurstellende eerste 45 minuten.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, FC Boshuizen mocht het spel maken en moest komen en Den Hoorn leunde achterover en kwam er sporadisch nog uit. De effectiviteit van de thuisploeg bleef nihil. De in zijn acties niet altijd even gelukkige Gerson Pisas vergat na een paar minuten de bal op zijn weg alleen naar de keeper. Frank van Gils maakte vele meters en was erg enthousiast, maar voerde zijn acties regelmatig te ver door met als gevolg balverlies daar waar zijn medespelers er beter voor stonden.

Doelpuntenmaker Frank van Gils

Aanvoerder Omar Hamdi was de gehele wedstrijd verbaal met alles en nog wat bezig en spits Shabani Rajabu had niet zijn middag. Er ging dus genoeg mis bij de thuisploeg, maar qua amusementswaarde was de tweede helft van een hoog niveau en viel er genoeg te beleven aan de Kade. De ingebrachte wissels, Jason Dasburg, Christian Cabrera Ortega en Shairon Mhanni, waren allen een versterking en zeker nadat de gasten in ondertal kwamen was het wachten op de gelijkmaker. Keeper Robert Jan Kuipers zag met regelmaat geel-blauwen op zich afkomen, redde een aantal keren bekwaam en of kreeg met enig fortuin nog een teen tegen de bal, maar tegen een inzet van Van Gils was hij kansloos. De gelijkmaker was meer dan verdiend. Met nog een paar minuten te spelen gloorde zelfs een zege, maar ondanks een aantal kansen bleef de stand ongewijzigd en liet FC Boshuizen het eerste punt in deze competitie noteren.

Noemenswaardig is nog het optreden van de man in het zwart. Hij had in totaal tien gele kaarten (waarvan twee voor dezelfde speler van Den Hoorn dus rood) nodig, eerlijk verdeeld over beide ploegen en deze waren allen terecht. Door het kordate optreden dreigde de wedstrijd geen moment uit te hand te lopen, kortom complimenten voor het arbitrale trio en in het bijzonder de wedstrijdleider.

Trainer Escudero: ,,In de eerste helft kregen we meer weerstand van de tegenstander. Ze waren zelfs wat beter. Na de rust hebben we er van alles aan gedaan. Als trainer kijk ik niet zozeer naar het resultaat, maar meer naar de uitvoering. Op een gegeven moment zal je ook punten moeten halen want daar gaat het uiteindelijk toch om.”

Cabrera Ortega die uitstekend inviel was blij weer minuten gemaakt te hebben. ,,Door een blessure heb ik drie weken aan de kant gestaan en zal ik even geduld moeten hebben om mijn plekje te vinden in een groep die het in de voorbereiding uitstekend heeft gedaan. Ik weet wat ik kan, en zeker ook wat ik niet kan en als de trainer mij nodig heeft zal ik er staan.”

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd voor de Leidenaren. Dan wacht het Goudse Olympia. Geen festiviteiten in Leiden vanwege corona, maar een gang naar de Boshuizerkade is wel de moeite waard.

FC Boshuizen – Den Hoorn 1-1 (0-1). 11. 0-1 Barends, 85. 1-1 Van Gils. Scheidsrechter Bruggeling.

Opstelling FC Boshuizen : Lal, O. Hamdi, Libbenga, I. Hamdi (Dasburg), Pisas, Bouhamed (Mhanni), Rajabu, Van Gils, Zenzen, Maatoug (Cabrera Ortega), Elshot.

Opstelling Den Hoorn : Kuipers, Remmerswaal (Bavelaar), De Joode, Baggerman, Sergi, Spaans, Dimitrijevic, Hes (Slot), Ouhammou, Vermeulen, Barends (Plaate).