HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen krijgt te weinig na sterke tweede helft (plus doelpunt op...

FC Boshuizen krijgt te weinig na sterke tweede helft (plus doelpunt op beeld)

-

Eerste klasse B (zondag)- De ploeg van FC Boshuizen trainer Marcel IJzendoorn kwam in de tweede helft tijd te kort om de het gat op de ranglijst met koploper TOGB te verkleinen.  De Leidenaren bleven op 2-2 steken, na een 2-0 achterstand weggepoetst te hebben.

Voor de rust ontbrak het vooral aan creativiteit bij de gasten om het de thuisclub lastig te maken, terwijl in de tweede helft het beetje geluk ontbrak om de op een hoop gespeelde koploper naar een nederlaag te spelen. De rode kaart van een TOGB speler vrij snel in de tweede helft en de hoge mate van energie die de gastheren er in de eerste helft instopten, eisten hun tol in de tweede 45 minuten.

De Leidse ploeg keek al in de openingsfase tegen een 1-0 achterstand aan door een uitstekende aanval van de thuisploeg, die al even fraai werd binnengeschoten. Ook al ging er van de rappe Gerson Pisas wel dreiging uit, echte kansen kregen de mannen van IJzendoorn niet. De dienstdoende scheidsrechter had de handen vol om de vele, gelukkig niet ernstige, overtredingen van beide kanten te bestraffen. Zelfs de kansen uit vrije trappen waren niet besteed aan de Leidse ploeg, terwijl die toch vaak een sterk wapen zijn.

Niet eenmaal in de eerste vijfenveertig minuten werd er tussen de palen geschoten van het vijandelijk doel. Kort voor rust kon de koploper de voorsprong verdubbelen,echter de op het oog niet te missen kans werd van een meter afstand op het lichaam van doelman Dennis Hendriks geschoten. Waar de vrije trappen aan Leidse zijde tot niets leidden, had de club uit Berkel wel succes: een  vrije trap vanaf de zijlijn dwarrelde over iedereen, inclusief de sluitpost, in de bovenhoek.

Direct na de thee was het eerste schot van FC Boshuizen gelijk raak en de aansluitingstreffer was een feit. Younes Seghouchni schoot tegendraads de 2-1 binnen. Gesterkt door het snelle doelpunt dicteerden de Leidenaren de wedstrijd. Na de uitsluiting van een speler van TOGB ging de ploeg nog nadrukkelijker op zoek naar een beter resultaat en rolde de ene na de andere aanvalsgolf richting het vijandelijk doel. Met de offensieve wissel, Rayson Koeiman en Frank van Gils voor respectievelijk Mo Zenzen en Ismael Adsalmis, werd de tegenstander nog vaster op eigen helft gepind.

Sporadisch verschenen de gastheren in de zestien,waarbij eenmaal de thuisploeg om een strafschop smeekte. Een gele kaart wegens een opzichtige duikeling was echter de beslissing van de leidsman. Tien minuten voor tijd kwam de meer dan verdiende gelijkmaker op het scorebord. Verdediger Sjoerd Winkelman schoot raak. Toch dreigde het nog mis te gaan voor de ploeg van coach IJzendoorn: een TOGB speler ging neer binnen de beruchte lijnen. Het thuisfront verwachtte natuurlijk een strafschop, maar de arbiter floot tot bittere teleurstelling af wegens tijd. Deze beslissing gaf achteraf nogal wat gesprekstof.

Aanvoerder Jesper Neuteboom keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd: ,,Zolang we niet verliezen blijven we meedoen. Als je in de rust met 2-0 achterstaat mag je niet mopperen dat je nog gelijk speelt. Gezien de tweede helft hadden we moeten winnen. We begonnen niet goed, kwamen niet lekker in de wedstrijd. Die gasten stopten er veel energie in en waren na rust opgebrand. Ook waren we niet gelukkig met de vrije trappen, normalter een wapen bij ons.”

TOGB blijft zo op zeven punten voorsprong staan, maar wel met de kanttekening dat de geelblauwen nog twee wedstrijden moeten inhalen. Het is nog niet gedaan in de eerste klasse B op zondag.

Basisopstelling FC Boshuizen: Hendriks, Zenzen, Winkelman, Neuteboom, Owel, Adsalmis, Safi, Seghrouchni, Sinteur, Bekooij, Pisas.

Foto’s: met dank aan Mariëlle Koevoets