HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels haalt puntje op in Gouda

FC Rijnvogels haalt puntje op in Gouda

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Vuur. Dat ontbrak met name in de eerste helft die als saai en oppervlakkig kan worden bestempeld. Het menu dat beide teams de toeschouwers voorschotelden was slecht te verteren. De Gouwenaren, die op slag van rust een dubieuze penalty in de schoot kregen geworpen, klaagden het minst. Zodoende zat er nog enige smaak aan voor de thuisclub maar met een bijsmaak voor de Katwijkers.

Trainer Jimmy Simons had gekozen voor de elf die de laatste twee wedstrijden in winst hadden omgezet. Dus begon topscorer Jaap van Duijn wederom op de bank. Vergezeld van onder meer zijn metgezellen in de frontlinie, Arno Dijkstra en Max van Steen. Van Duijn en Van Steen zouden in de tweede helft worden ingezet om meer stootkracht te brengen. Stootkracht die in de eerste helft volkomen ontbrak.

Het werd zoals gezegd een eerste helft met weinig opwindende momenten. Van Katwijkse zijde schoot Dirk Jan van den Oever pas na een half uur over doch de beste kans was voor Bradley el Idrissi, die een vrije kopkans miste om de gastheren op voorsprong te zetten. Dat het in de 44e minuut alsnog 1-0 voor de thuisclub werd was dankzij een omstreden strafschop. Hieraan ging een kopbal van Jeroen Borsboom vooraf die via de handen van doelman Jeffrey Verkerk en de paal het veld naast het doel in ketste. In het duel dat hierna in een split second ontstond zou Brain Thong Michel Verkaik – zonder doelrijpe schietkans- hebben aangetikt en zo ging de bal op de stip. Zo luidde althans de lezing van enkelen die het moment van dichtbij hadden waargenomen. Nadat Verkerk enigszins groggy weer op de been was dook hij wel naar de goede hoek maar de inzet van Borsboom was hem te machtig.

Na de rust een geheel ander spelbeeld met een hogere amusementswaarde. De eerste mogelijkheid op de gelijkmaker ging aan Roy van Leeuwen voorbij, die net een teentje tekort kwam om de inzet van Van Duijn te verzilveren. Het spel golfde vervolgens op en neer en de strijd was volkomen in evenwicht. El Idrissi vergat van dichtbij een ultieme mogelijkheid op de 2-1 voor de Boys te verzilveren. De Katwijkse Vogels waren daarna vaak op de Goudse helft te vinden, maar vooralsnog leverde dat geen gelijkmaker op. De jacht hierop ging onverdroten voort.

De offensieve dadendrang droeg wel het risico in zich dat de mogelijkheden voor de thuisclub zich ook voor bleven doen. Zo miste Jordi Tuithof een fraaie kans en bleven de rood-witten in leven. Uiteindelijk kwam tien minuten voor het scheiden de markt toch de gelijkmaker op het scorebord. Een schot van Dennis Bakker werd gelost door doelman Roy Rondeltap en via via kwam de bal voor de voeten van Roy van Leeuwen die de verdiende gelijkmaker binnen schoof, 1-1.

Er volgde een spannende slotfase waarin alles nog alle kanten uit kon. Reno van Heiningen was de reddende engel die na een snelle counter de winnende Goudse treffer wist te voorkomen. Per saldo was de uitslag terecht en wisten de Vogels aan de altijd lastige uitwedstrijd een punt over te houden.

Simons: ,,Ik kan hier wel mee leven, hoewel deze pot ook drie punten had kunnen opleveren. In de eerste helft was het schaakvoetbal waarbij het 0-0 had moeten staan. Na de rust hebben we een ander gezicht getoond. Dit is voor ons altijd een lastige tegenstander en dit resultaat valt daarom niet tegen. Met verlies beginnen aan een periode is immers nooit leuk en niet handig.”

FC Rijnvogels: Verkerk, Hoogerwaard (62. De Vreugd), Thong, Van Heiningen, Ossevoort, Van den Over, Bakker, Driebergen, Van Leeuwen, De Jong (46. Van Duijn), Van der Stoep (55. Van Steen).