dinsdag, maart 5, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels komt bovendrijven in het Westland

FC Rijnvogels komt bovendrijven in het Westland

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Het was even de vraag hoe FC Rijnvogels de sterke seizoensopening (9 uit 3) een vervolg zou geven. Met de nederlaag tegen Jodan Boys en de uitschakeling in het bekertoernooi leek de motor te haperen, al speelden de Kooltuinbewoners vooral tegen derde divisionist UNA een puike wedstrijd.

Zaterdagmiddag moest blijken of de draad weer kon worden opgepakt. Het bleek wel goed te zitten in de koppies van FC Rijnvogels. Tegenstander FC ’s-Gravenzande, met 13 uit 5 medekoploper in de hoofdklasse, dacht de prooi lange tijd gevangen te hebben, maar stond aan het eind met lege handen.

Na een half uur waren de Westlanders op voorsprong gekomen toen Patrick Triep de bal voor zijn voeten kreeg en langs keeper Yannic Augustinus kegelde. Daarvoor hadden de bezoekers een dubbele kans op de openingstreffer laten liggen. Een rush van Jaap van Duijn, actief en het hele duel een plaag voor de tegenstander, werd gestopt ten koste van geel en een vrije trap. De buitenspeler mikte dit keer beheerst op de paal, waarna Max van Steen, al na drie minuten erin gekomen voor de gekwetste Maarten Reyneveld, de rebound hard op lat knalde.

Met nieuwe energie kwamen de bezoekers uit de kleedkamer en zetten de gastheren met de rug tegen de muur, al bleven ze met name over links door handenbinder Frank Broos steeds dreigend. Kortom, er ontspon zich een boeiende tweede helft voor de helaas minimale toeschouwersschare op een regenachtige middag. Roy van Leeuwen, vervanger van de onzichtbare Maikey Parami, tekende snel na zijn invalbeurt voor de gelijkmaker. Niet veel later konden de Katwijkers opnieuw in de achtervolging nadat verdediger Pascal Broch een hoekschop binnen kon koppen.

Met een geest van onverzettelijkheid zetten de mannen van Thomas Duivenvoorden zich aan die taak. De druk op het doel leverde opnieuw een gelijkmaker op. De inzet van Dirk-Jan van den Oever werd van de lijn gehaald, maar Max van Steen, altijd met de neus voor de goede plek, bracht de 2-2 op het scorebord.

De beloning voor getoonde veerkracht kwam kort voor tijd van de voet van Dennis Bakker. Met links vuurde hij op het Westlandse doel, om te zien dat de stuit keeper Daniel Kumic te machtig was. Zo liet de FCR de FCG voor het eerst dit seizoen struikelen. De Westlandse fusieclub beëindigde het afgelopen seizoen overigens in de onderste regionen en verbaast zich over de rol die het dit jaar kan spelen in de hoofdklasse. Of daar komende weken een vervolg aan wordt gegeven, zal ook afhangen van de vraag of er in coronatijden nog gevoetbald kan worden.

FC ’s-Gravenzande – FC Rijnvogels 2-3 (1-0). 29. Triep 1-0, 61. Van Leeuwen 1-1, 62. Broch 2-1, 69. Van Steen 2-2; 89. Bakker 2-3.

Opstelling FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Schonenberg, Michel, Verlaan, Tjin-Asjoe, Driebergen, Bakker, Parami (57. Van Leeuwen), Reyneveld (3. Van Steen; 90. De Vreugd), Van Duijn.

Must Read