Hoofdklasse A- De tweede seizoenszege is binnen voor de Vogels. Deze kan in de categorie ‘zwaar bevochten’ worden bijgeschreven. Na een mannelijke strijd, waarin de spanning in de slotfase op sportpark ’t Slot te snijden was, waren de Katwijkers uiteindelijk de gelukkigste. In de ogen van de neutrale toeschouwer zouden de gastheren ook wel een puntje hebben verdiend.

Een duel waarin alles was opgesloten. Vijf treffers, kansen over en weer, mooie combinaties afgewisseld met slordig balverlies en een aantal pittige overtredingen. Kortom een gevecht op het scherpst van de snede. Een strijd waarin de eerste kans voor de bezoekers was, maar de vrije trap van Romano van der Stoep werd door sluitpost Nelson Konings uit de hoek geranseld.

Het Capelse antwoord volgde snel maar de scherpe inzet van de rappe Joseph Goncalves scheerde voorlangs. Dit bleek de opmaat voor de thuisclub om het heft in handen te nemen. De Vogels moesten noodgedwongen in de defensieve modus en een aantal corners toestaan. Daarom was het tegen de verhouding in dat Roy van Leeuwen, weggestuurd door Julian Dobbe, vanuit een moeilijke hoek Nelson Konings verraste. Kort daarop werd een bal van de Capelse lijn gehaald dus vooralsnog geen 0-2 nadat de Rijnvogels beter in de wedstrijd waren gekomen.

De gastheren waren vervolgens tot op het bot geladen met dadendrang richting de gelijkmaker. Deze werd door doelman Yannick Augustinus fraai voorkomen na een doelgerichte poging van Goncalves. De treffer viel echter op slag van rust aan de overzijde. Na een prachtige aanval uit het boekje, ingeleid door weer Julian Dobbe, was Maarten Reyneveld de scherprechter op ’t Slot.

De feestvreugde was nauwelijks verstomd of een paar minuten later mocht Marvin van der Made vrijuit van dichtbij de anschlustreffer achter de kansloze Augustinus koppen. Voor de ‘groenen’ op een psychologisch belangrijk moment. Het was dat diezelfde Augustinus nog een Capelse pegel knap pareerde anders had het in no-time zomaar 2-2 gestaan.

In de eerste fase van het tweede bedrijf waren de Katwijkers de licht bovenliggende partij. Het was van korte duur want de gastheren gingen op jacht naar de gelijkmaker en het resulteerde weer in een aantal gevaarlijke corners. De Vogels overleefden. Toch viel de treffer wederom aan de andere kant na een doorbraak waarin Van Leeuwen niet zelfzuchtig was maar de eer aan Dobbe overliet. De geschiedenis herhaalde zich kort daarna. Binnen twee minuten lag de bal in het Katwijkse vogelnest dat niet goed werd bewaakt.

Na een snelle counter over links mocht de vrijstaande Julian Agatowski weer hoop in de Capelse harten brengen. Er volgde een spannend duel met kansen over en weer. Beide kemphanen slaagden er echter niet in om nog eens de vijandelijke touwen te vinden. Het laatste fluitsignaal van arbiter Roeleveld, die de teugels terecht strak hield, klonk voor de Rijnvogels als muziek in de oren.

Trainer Thomas Duivenvoorden: ,,We wisten vooraf dat het hier lastig zou worden. Dat is gewoonweg een gegeven. We probeerden hoog druk te zetten, maar verloren na de openingsfase de controle. Het werd vooral tegenhouden. Wel heb ik genoten van onze treffers. Daar sprak kwaliteit uit. Na de pauze leek het klaar met de 1-3, maar opnieuw kregen we weer snel een treffer tegen. Daarna werd het weer overleven. Gelukkig hield het team stand. Ik noem dit een ware teamprestatie en daar ben ik als trainer heel blij mee in deze fase.”

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, De Vreugd, Schonenberg, Driebergen, Thong (63. Verlaan), Van der Stoep (77. Michel), Van Leeuwen, Reyneveld, Tjin Asjoe.

Scoreverloop: 14. Van Leeuwen 0-1. 44. Reyneveld 0-2. 45+4: Van der Made 1-2. 62: Dobbe 1-3, 65: Agatowski 2-3.

Beluister hier nog een interview met Duivenvoorden, met dank aan mediapartner RTV Katwijk (Jaap Kloos):