Voorschoten ’97 (za) is bezig aan haar tweede seizoen in de eerste klasse en de Adegeest-bewoners laten ook nu weer zien zich helemaal senang te voelen op dit niveau. Nadat de groen-gelen in het  afgebroken coranaseizoen al met prima voetbal als middenmoter ‘eindigden’, is ook de start van de Voorschotenaren in deze voetbaljaargang beslist hoopgevend te noemen. Bij het ingaan van de gedwongen herfststop staat de Voorschotense ploeg met zeven punten uit vier wedstrijden in de top van haar klasse.

Voorschoten ’97 kende deze zomer een prima transferperiode. Alle sterkhouders bleven en daarnaast voegden Thom Wijnalda (RCL), Ron de Roode (DoCoS), Jelle van der Niet (Noordwijk) en Kauzi Nomen (Rijnsburgse Boys) zich bij de formatie van trainer Theo Ducaneuax. Nomen kwam door een blessure nog niet in actie voor zijn nieuwe vereniging, maar de andere drie nieuwkomers lieten in de eerste wedstrijden al direct zien van meerwaarde voor hun club te zijn.

Middenvelder Jim van der Krogt (op de foto tegen Neptunus, seizoen ’19-’20), die na eerdere periodes bij onder meer Noordwijk en Ter Leede vorig seizoen terugkeerde op het oude nest, denkt dat de goede klassering van zijn ploeg bepaald geen toeval is. ,,We zijn erg blij met de komst van de nieuwe spelers en we zijn daardoor nog sterker geworden dan afgelopen seizoen. Vorig jaar was ons spel voetballend in orde, maar waren we op de beslissende momenten voor het doel niet altijd even scherp genoeg. Met de komst van Thom Wijnalda (na vier competitiewedstrijden al goed voor vier doelpunten, SN)  beschikken we nu over een echte spits, die ook bij ons weer bewijst een neusje voor de goal te hebben.”

Vervolgend: ,,Daarnaast is het van groot belang geweest, dat de kern van ons team intact is gebleven en dat we nu allemaal de ervaring hebben van het spelen op eerste klasse niveau. We zijn dit jaar ook iets anders gaan spelen. Vorig seizoen was het vaak 4-3-3, maar nu spelen we met twee nummers tien tussen de linies en opkomende vleugelverdedigers en deze speelwijze past ons goed. De trainer heeft dit seizoen de beschikking over een gelijkwaardige selectie van 18/19 man en heeft daarom ook meer keuzes dit seizoen. Meer concurrentie dus ook, maar de praktijk leert dat je gaandeweg het seizoen iedereen hard nodig hebt. Goede spelers als Peer van Paasen en Chris Guijt waren de eerste wedstrijden niet beschikbaar, maar nu konden we dit verlies opvangen. Een sterke bank kan op termijn het verschil maken en daarom denk ik dat we dit seizoen lang kunnen meedoen om de strijd om de bovenste plaatsen. Ook al is het pas ons tweede seizoen in de eerste klasse, ik denk niet dat we ons zorgen moeten de maken over de ploegen die onder ons staan, maar dat we naar boven moeten kijken. We hebben bewezen een kwalitatief goede ploeg voor de eerste klasse te hebben en dan mag je deze ambitie best hebben, vind ik.”

,,Of ik de ambitie nog heb om in de toekomst van club te veranderen? Zeg nooit nooit, maar ik verwacht van niet. Ik ben nu 27 jaar en Voorschoten ’97 is toch mijn club. We spelen op een aardig niveau en hoop hier nog heel wat mooie jaartjes te mogen beleven’’, aldus de accountmanager van Hewlett Packard tot besluit.