Ook dit seizoen zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Krakers van de Week plaatsen. Dat kan gaan om een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of bijvoorbeeld een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club(s) bepalend kan zijn. Dit keer is de keuze gevallen op het treffen tussen FC Rijnvogels en AZSV.

In de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal moet FC Rijnvogels gaan oppassen. De dit seizoen redelijk gestarte formatie van coach Jimmy Simons behaalde uit de laatste zes ontmoetingen slechts drie punten en belandde zo in de gevarenzone. Komend weekend ontvangen de roodhemden op De Kooltuin AZSV, de nummer drie van de ranglijst. Topscorer Jaap van Duijn houdt de moed erin.

De 29-jarige Katwijker tekende dit seizoen tot nu toe voor twaalf treffers en nam daarmee bijna de helft van de productie van zijn team (25 goals) voor zijn rekening. Ook afgelopen zaterdag, op bezoek bij ARC, was hij weer trefzeker. Ditmaal vanaf de stip (zie foto): ,,De week ervoor, tegen Zwaluwen, speelden we nog goed en wonnen we. En we wilden ook nu sterk starten, maar dat gebeurde dus niet. Als je na tien minuten al met 3-0 achter staat, heb je de wedstrijd min of meer al verloren. Toch kwamen we na rust nog wel terug tot 3-2, in een fase dat ARC niet veel meer te vertellen had. Daar bleef het echter bij. Alhoewel we de laatste tijd weinig punten pakken, beschikken we toch best over een goede groep. Er zijn de laatste tijd weliswaar wat spelers geblesseerd, maar daar mogen we ons niet achter verschuilen. Dat moeten we kunnen opvangen. We hebben een brede selectie. Ook tegen ARC stond er bij ons voldoende kwaliteit in het veld. Alleen missen we stabiliteit, opereren we niet altijd als team en zijn we soms wat te lief in de duels.”

Door de matige resultaten is FC Rijnvogels met 23 punten uit zeventien duels nu terug te vinden op de tiende plek. De voorsprong op de ploegen die een p/d-plek innemen – Spijkenisse en Rijsoord – bedraagt slechts vier punten. ,,Voor mij persoonlijk is het geen slecht seizoen. Het scoren gaat me goed af en ik probeer in het veld waar nodig zo veel mogelijk te helpen. Maar voor ons als team wordt het wel hoog tijd dat we aan een mooie serie beginnen. Je weet nooit wat de clubs die onder ons staan gaan doen. En het zou toch wel erg leuk zijn als we bijvoorbeeld nog een rol kunnen gaan spelen in de strijd om de derde periodetitel. We hebben een ploeg die graag druk naar voren zet en in het algemeen kunnen we elkaar in het veld ook goed vinden. Er moet meer uitkomen”, aldus Van Duijn.

De ervaren flankspeler, in het verleden actief bij onder andere ADO Den Haag, Quick Boys en Noordwijk, zal ongeacht het verdere verloop van het seizoen ook in de volgende jaargang op De Kooltuin zijn kunsten vertonen: ,,Ik heb het hier prima naar mijn zin. FC Rijnvogels is een leuke vereniging. We hebben een jonge, ambitieuze groep en over de nieuwe trainer (Thomas Duivenvoorden/NV) heb ik veel positieve geluiden gehoord. Ik beleef nog altijd veel plezier aan het spelletje en voel me goed. En zolang dat het geval is, blijf ik lekker voetballen.”

Tegen AZSV hoopt Van Duijn, in het dagelijks leven namens het bedrijf van zijn vader werkzaam op de bloemenveiling in Naaldwijk, het resultaat van de eerdere ontmoeting in het oosten van het land te kopiëren. De Simons-brigade zegevierde in de eerste wedstrijd van het seizoen, ondanks een rode kaart voor Arie de Vreugd, met 1-3. Het betekende de enige nederlaag van de Aaltenaren in de eerste periode, die zij uiteindelijk winnend afsloten. Met twee treffers – uit een strafschop en een vrije trap – en een assist was er in het duel een hoofdrol weggelegd voor Van Duijn: ,,Ik denk dat zij toen hun dag niet hadden. Zij speelden wel met vaste patronen, maar het pakte niet echt goed uit. Inmiddels is wel duidelijk dat het een sterke, stabiele ploeg is. Al presteren ze de laatste tijd iets minder.”

Na het binnenhalen van de eerste periodetitel behaalde de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging uit zes ontmoetingen inderdaad nog slechts zes punten. ,,We moeten dus sowieso voor een overwinning gaan. Ik reken er dan ook op dat we opnieuw met – laat ik zeggen – 3-1 winnen”, besluit Van Duijn.