Sohrab Safi en Sjoerd Winkelman komen volgend seizoen uit voor vierdeklasser Warmunda. Het tweetal speelt nu nog bij FC Boshuizen, waar beide spelers al geruime tijd een basisplaats hebben. De overstap van een eersteklasser naar een vierdeklasser roept vragen op en dus nam onze redactie even contact op met de beide spelers.

Safi: ,,Het was een lastige beslissing, maar ik ben er uit voor mezelf. In het tweede deel van het seizoen wil ik uiteraard nog gaan knallen bij FC Boshuizen en het goed afmaken in Leiden. Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad. Dat neemt niet weg dat ik er voor heb gekozen om samen met Sjoerd bij Warmunda te gaan spelen. De club zit bij mij om de hoek en de ambitie is uitgesproken om hoger te gaan spelen met de club. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen, ook al na een goed gesprek met de trainers. Daarnaast wil ik op zaterdag gaan spelen en wordt het tijd voor anderen op de Boshuizerkade.”

Zowel Safi (overgekomen van RKAVV) als Winkelman (van Warmunda) kwamen in het seizoen 2017/2018 naar de sleutelstad en beide spelers kregen het voor elkaar om zich in de basis te spelen. Vooral voor Winkelman was het een forse stap voorwaarts, maar de centrale verdediger/ linksback ontwikkelde zich stormachtig en is al geruime tijd een vaste waarde in de hoofdmacht.

Winkelman: ,,Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij mijn oude cluppie en zie het als een uitdaging om de club te helpen weer stappen te maken. De keuze heeft ook te maken met mijn werkzaamheden. Ik heb een hoveniersbedrijf en dat kost veel energie en tijd. Dus dat kan ik straks beter combineren. Samen met ‘Sohr’ wil ik vermakelijk voetbal brengen in Warmond, gebaseerd op datgene wat we leerden bij FC Boshuizen. We hebben in onszelf geïnvesteerd. En bij de Leidse club mag men er vanuit gaan dat we er alles aan zullen doen om straks op de platte kar rond te rijden. Dat zou een prachtige afsluiting zijn.”