Eerste klasse A (zondag)-Het was weer zo’n wedstrijd waarbij de tegenstander allengs moedelozer wordt. ROAC is amper te kloppen door het hechte collectief en de onverzettelijkheid die het op het veld legt. Als sluitstuk is er dan nog ene Dammes van der Poel die met de meest onwaarschijnlijke reddingen zijn doel verdedigt. Ook SDZ beet zijn tanden stuk op de club uit Rijpwetering die met een 0-0 gelijkspel huiswaarts keerde.

Thijs van Seggelen was niet weinig trots op de prestatie van ROAC: ,,Als je ziet wat voor spelers SDZ al in huis had en wat er nog eens is bijgekomen is het geen wonder dat ze vandaag huizenhoog favoriet waren. De eerste helft konden we nog redelijk tegenspel bieden, maar in de tweede 45 minuten was het louter verdedigen. Misschien zal de opponent van vandaag het negatief noemen en dat we onterecht een punt hebben, maar we konden gewoon niet beter.”

Vervolgend: ,,Anders dan vorige jaren hebben we in principe meer de intentie vooruit te voetballen. Ik ben een linie terug gezakt en op dat middenveld voel ik me veel meer thuis. We spelen weliswaar nu met twee spitsen en vorig jaar met drie, maar daar staat tegenover dat de backs veel hoger staan en het middenveld zich ook aanvallend laat zien. Als dat kan, maar SDZ liet dat niet toe. Dan maar tegen het eigen doel hangen als het moet. Vandaag was het de discipline en de wil om je voor je teamgenoten en vrienden het snot voor de ogen te lopen die ons een punt opleverde. Leuk dat er veel publiek uit de Rip was meegekomen en ook laten zien dat ze die teamgeest waarderen. We waren allemaal kapot en ik zat tegen kramp aan, maar we halen hier een punt en dat zullen niet veel clubs doen.”

Trainer Gidon Reinders Folmer vult aan: ,,Ik heb best wel met een glimlach het sportpark verlaten in Amsterdam. Vooraf zou ik direct een handtekening hebben gezet onder een punt. SDZ kan spelers opstellen die divisievoetbal hebben gespeeld. Dat is natuurlijk andere koek dan wat de mogelijkheden zijn bij een dorpsclub. Na afloop sprak ik hun trainer en hij gaf ons de complimenten. Meer zat er voor ons niet in, maar zij bleken dus ook niet bij machte om ons meer pijn te doen. Er zullen ook wel mensen zijn die de wedstrijd zagen en spreken van antivoetbal. Dat zegt mij verder niets. Waar we konden, hebben we getracht zelf ook te voetballen. Dat zullen we tegen elke tegenstander gaan doen en dat is mijn intentie ook. Nu zat dat er nauwelijks in en dan moet je maar vooral tegenhouden. Door compact te spelen en met een uitstekende Dammes hebben we het gered.”

ROAC speelt volgende week tegen het nog puntloze Assendelft en dat slechts een keer scoorde. Het zal weinigen verbazen als ROAC weer de nul houdt. De trainer: ,,Natuurlijk mogen we geen tegenstander onderschatten, maar wat zou het heerlijk zijn als we zeven punten uit drie duels zouden kunnen halen. Dan mogen we best spreken van een prima start.”

Basisopstelling ROAC: Van der Poel, Den Hollander, De Haas, Heemskerk, Boere, Hupkes, Van As, Van der Geest, Van Seggelen, Bentvelzen, Wagter.