Door coronaperikelen liep de voorbereiding voor FC Rijnvogels deels anders dan gepland. Drie oefenduels, tegen niet de minste tegenstanders, werden noodgedwongen geschrapt en daardoor werd RKAVV- ook al geen misselijke ploeg- de eerste tegenstander van het seizoen. Op de Kooltuin finishten de ploegen op 2-2 na een vermakelijke pot voetbal.

Ruim twintig spelers kregen de kans zichzelf te laten zien aan Katwijkse kant. In de rust werd er al acht keer gewisseld en een kwartier na de hervatting van het duel stond er geen aanvankelijke basisspeler meer op het veld. Het oogde zo wat rommelig, maar toch werd er een aanvaardbare partij op de mat gelegd.

In de openingsfase kwam de ploeg uit Leidschendam wat beter voor de dag en de eerste speldenprikken kwamen ook van de kant van de bezoekers. Na ruim een kwartier ging Roy van Leeuwen er vandoor namens de Vogels, maar de aanvaller zocht het doel te hoog. Even later leek Kevin de Jong de 1-0 te maken, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald.

Pas in de tweede helft werd het net gevonden. Eerst knikte Maarten Reyneveld, een van de nieuwe aanwinsten van de roodwitten, de 1-0 binnen. Niet veel later kwam er echter balans op het scorebord, maar de gastheren brachten zichzelf opnieuw op voorsprong via Brian Thong, die bezig aan zijn tweede seizoen. RKAVV kreeg het een kwartier voor tijd voor elkaar om opnieuw langszij te komen en daar bleef het bij.

Zo is de kop eraf voor de FC en kan Thomas Duivenvoorden eindelijk verder gaan werken aan het finetunen van zijn team. Komende dinsdag oefent de hoofdklasser tegen UVS in de Leidse Kikkerpolder. Voor Sven Verlaan, ingevallen in de tweede helft, betekent dat een weerzien met de club die hij onlangs verliet.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Schonenberg, Wendt, Driebergen, Reyneveld, De Bruin, Dobbe, Van Leeuwen, De Jong, Van Duijn.