Eerste klasse B (zondag)- Na ruim een maand geen officiële wedstrijden te hebben gespeeld ging het zondag voor de Leidse ploeg weer om het ‘echie’. Op Het Kleine Loo werd aangetreden tegen het Haagse VUC, een ploeg waar in de heenronde nog van werd verloren. Ook dit keer moest de ploeg van trainer Marcel IJzendoorn de zege aan de opponent laten en daar viel eerlijk gezegd niets op af te dingen. Na afloop van de wedstrijd informeerde een zichtbaar geëmotioneerde IJzendoorn de spelersgroep en staf dat hij komend seizoen hoofdtrainer wordt van het Noordwijkse SJC.

 

Na een gelijk opgaand begin werd al redelijk snel duidelijk dat er weinig te halen viel voor de bezoekers. De met veel passie spelende thuisploeg was feller in de duels, liet zich het kaas niet van het brood eten en was veel alerter op de tweede bal. Bij de gasten speelden er te veel spelers onder hun niveau en het was dan ook de thuisploeg die vlak voor rust op voorsprong kwam. De Haagse ploeg was tot dat moment vooral gevaarlijk geweest uit spelhervattingen, maar deze waarschuwingen hadden geen effect want vanuit een afgeslagen corner was het Danny Paats die de bal vanaf net buiten het strafschopgebied onhoudbaar in de dak van het doel schoot.

 

Niet onverdiend, maar toch wel een tik op de neus zo vlak voor rust. En de Leidenaren dan? De enige mogelijkheid in de eerste helft was een vrije trap van Tommy Sinteur welke uiteindelijk via een speler en de vingertoppen van de keeper op de buitenkant van de paal belandde.

Vlak na de pauze had de thuisploeg de wedstrijd al kunnen beslissen. Een steekbal zette Kevin van der Poel alleen voor keeper Dennis Hendriks, maar die kon de inzet nog net pareren. FC Boshuizen wilde wel maar het zag er allemaal veel te plichtmatig uit en er moest een wonder gebeuren wilde er nog een positief resultaat uitrollen. De thuisploeg had de regie in handen en gaf die ook niet meer weg. Sterker nog een kwartier voor tijd schoot spits Jergo Leijdekkers de 2-0 binnen en was de wedstrijd definitief beslist. De virtuele koploper kon geen vuist (meer) maken en zo was de derde nederlaag een feit, één die volkomen verdiend was en wellicht toch wel wat stof tot nadenken geeft.

,,Ik weet niet wat het was maar teveel spelers haalden vandaag hun niveau niet en dan kunnen wij zo maar van iedereen verliezen. Er lukte niet veel, alle tweede ballen waren voor de tegenstander en dan wordt het natuurlijk lastig. Het is nu even klote, gelukkig hebben we al snel de gelegenheid om het een en ander recht te zetten want volgende week wacht koploper TOGB”, aldus de naar Warmunda vertrekkende Sohrab Safi.

Was het gemakzucht, arrogantie, spelers die teveel bezig zijn met randzaken of is VUC gewoon een lastig te bespelen tegenstander? Over een week weten we meer als FC Boshuizen op verplaatsing gaat naar koploper TOGB, een ploeg waar in de heenwedstrijd nog met 3-0 van werd gewonnen. Bij winst is men weer virtueel koploper, zowel in de ranglijst als in de stand om de tweede periode.

VUC – FC Boshuizen 2-0 (1-0). 40. 1-0 Paats, 76. 2-0 Leijdekkers. Scheidsrechter Rampersad.

Opstelling VUC : Tellis (Van Kleef), Raaff, Muller, D. van der Poel, K. van der Poel, Leijdekkers (Hansen), Paats, Seffelaar, De Jel, Sarican, Dijksman

Opstelling FC Boshuizen : Hendriks, Winkelman, Owel, Safi, Sinteur (Abdul), Zenzen, Dasburg, Bekooij, Neuteboom, Seghrouchni, Pisas.

Foto’s: met dank aan Coos Hubscher!