Marc Langeveld nadert oude niveau met ontketend Valken’68 Krak

In het Leidsch Dagblad van woensdag 12 februari werd onderstaand interview geplaatst. Nu, uitgebreider, het gehele verhaal van Marc Langeveld die met Valken’68 komende zaterdag de topper speelt tegen DSO.

Een reeks van zeven overwinningen op rij heeft Valken’68 na de vijftiende speeldag op de eerste plaats gebracht. Achtereenvolgens Te Werve, Wateringse Veld/Kranenburg, DoCoS, SVC’08, Soccer Boys, HVC’10 en Van Nispen moesten de Valkenburgers feliciteren. Afgelopen zaterdag was het niet heel denderend tegen laagvlieger Van Nispen, maar de Valkenburgsers kwamen toch nauwelijks in de problemen. Spits Marc Langeveld opende de score en na de rust vond Chirs Guijt het net. De 1-2 viel pas enkele tellen voor het laatste fluitsignaal. De maker van het eerste doelpunt in de Zilk vond dat zijn ploeg slecht speelde, maar ook die potjes moeten gewonnen worden. ,,We gingen teveel mee in hun spel en met de lange ballen door de lucht waren we niet in staat potten te breken, want ze hebben daar boomlange verdedigers staan. Via de flanken konden we uiteindelijk het verschil maken. Dit was een van onze mindere wedstrijden, maar als je die ook wint dan moet je tevreden zijn. Uiteindelijk werd het toch een hele fijne zaterdagmiddag omdat DSO verloor van SVC’08. Het is natuurlijk leuk om nu zelf de koploper te zijn, maar laten we vooral met beide benen op de grond blijven staan. We spelen nog elf wedstrijden en daar zitten lastige klussen bij. Wel krijgen we de andere ploegen uit de top 4 nog thuis, te beginnen tegen DSO zaterdag. Voor deze tegenstander hebben we zeker revanchegevoelens want we gingen er daar met 4-0 af. Dat was wel een geflatteerde nederlaag, want zeker voor de rust waren we de bovenliggende partij. We maakten toen echter teveel persoonlijke fouten en daar maakten zij dankbaar gebruik van.”

In de openingswedstrijd van het seizoen verloor Valken’68 van HVC’10 en daarmee zijn de nederlagen al opgesomd. In dat treffen haalde de voorheen middenvelder, die dit seizoen al tot tien treffers kwam, het einde niet vanwege twee gele kaarten. ,,Dat lijkt al lang geleden. Tegen de genoemde ploeg en daarna Berkel was het nog niet denderend, maar geleidelijk aan is wat gaan ontstaan in en buiten de ploeg. Dat heeft zeker te maken met de duidelijkheid die Alan Campfens en Theo Scholte verschaffen. De regels zijn duidelijk en elke speler weet wat hij moet doen en laten. Het zijn ware voetbaldieren die in staat zijn om spelers beter te maken. Daarbij komt dat onze groep heel hecht is binnen en buiten het veld. Alles bij elkaar wordt dat al geruime tijd vertaald naar de prestaties in het veld. Dat neemt niet weg dat wij elke week onze stinkende best moeten doen, want het gaat zeker niet vanzelf. Door de geringe verschillen in deze klasse kan je je geen gemakzucht permitteren.”

Langeveld, in het dagelijks leven werkzaam bij Green Flor in Rijnsburg, kwam eerder uit voor Katwijk en IJsselmeervogels, maar een zware kruisbandblessure wierp de 26-jarige speler terug. ,,Ik nader mijn oude niveau, hoewel er nog wat kilootjes af mogen. Sinds de laatste serie wedstrijden in het vorige seizoen speel ik als ‘valse’ nummer 9 en dat pakt best wel goed uit. Ik ben zeker geen goaltjesdief, maar ik kan weer van waarde zijn en dat voelt goed aan. Wel ben ik het leven anders gaan beleven. Een jaar of zeven tot acht terug stond alles in het teken van voetbal. Mijn vrouw Lisa en zoontje Mason, nu dertien maanden jong, maken echter dat ik er nu heel anders in sta. Hij is nu al gek op een bal en we krijgen er in de zomer nog een tweede kindje bij. Met het gezin en bij de club heb ik het enorm naar mijn zin en zo bekeken ben ik niet bezig met mijn voetbaltoekomst. Het zou prachtig zijn wanneer Valken’68 kan promoveren naar de eerste klasse. Dan wacht er een mooie uitdaging. Ik sluit niets uit voor wat betreft nog eens een stap omhoog maken, maar dan moet het plaatje van twee kanten wel heel goed zijn. Nu speelt dat bij mij echter in zijn geheel niet.”

Vader Pim, ooit rots in de branding bij Katwijk, volgt zijn zoon nadrukkelijk en blijft altijd kritisch. ,,Daar heb ik geen moeite mee. Ik ben zelf ook kritisch. Op vrijdag maken we altijd even een babbeltje in verband met de komende wedstrijd en na afloop van een pot zoeken we elkaar ook weer op. Het zou mooi zijn als we DSO een tweede tik op rij zouden kunnen geven en het daar dan over kunnen hebben. Maar we weten dat de weg dan nog steeds lang is, maar dan zijn we misschien al wel in het bezit van de tweede periodetitel. Daarin staan we er goed voor, ook qua doelsaldo. Valken’68 is ambitieus. Gezien de organisatie en ons complex zouden we niet misstaan in de eerste klasse. Wanneer we voor en met elkaar blijven knokken, kunnen we ver komen.”

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

1 REACTIE

Comments are closed.