Home Spelerscarrousel Nieuwsfeiten vanuit Valkenburg: Valken’68 timmert door

Nieuwsfeiten vanuit Valkenburg: Valken’68 timmert door

Nieuwe trainer tweede elftal Valken ´68: Jan Ram

Voor komende seizoen heeft Valken ’68 een nieuwe trainer gecontracteerd voor het tweede elftal. Casper van Iterson houdt het, vanwege privé-omstandigheden, na 1 seizoen voor gezien. De nieuwe trainer wordt Jan Ram. Hieronder een korte introductie van Ram: woonachtig in Leiden in de Stevenshof, is 58 jaar en is al 25 jaar getrouwd met zijn vrouw Ellen.

Zijn zakelijke loopbaan is Ram gestart als vakkenvuller waarna hij een vaste aanstelling kreeg bij eerst Albert Heijn en daarna de C1000. Vervolgens is hij als zelfstandig ondernemer bij de C1000 in Capelle a/d IJssel en later in Katwijk aan de slag gegaan. Vervolgens heeft Jan een overstap gemaakt richting de loodgieters-branche waar hij voornamelijk als vestigingsmanager werkzaam was. Daarna maakte hij de overstap naar Huurmaat in Katwijk en op dit moment is Ram vestigingsmanager van Gencom.

Rams voetbalcarrière is begonnen in Alphen a/d Rijn bij het plaatselijke Alphia waar hij het tot het eerste elftal schopte. Daarna heeft Ram nog bij zowel Alphense Boys als Nieuwkoop gespeeld. Nadat Ram verhuisde naar Leiden heeft hij nog een tijd in lagere elftallen van UVS gebald. Als trainer heeft Ram vooral carrière gemaakt binnen DoCoS waar hij op dit moment hoofd jeugdopleiding is.

Aangaande zijn overstap naar Valken ’68 zegt de nieuwe trainer: ,,Ik maak dit seizoen met veel plezier af bij DoCoS om straks een mooie start te maken bij Valken 68 als trainer van zaterdag 2. Ik heb hier heel veel zin in , omdat ik graag werk met jonge mensen, waar ik meer uit wil halen op sportgebied. Ik hoop dan ook dat we een mooie tijd tegemoet gaan bij Valken ‘68 waar ik een hoop nieuwe mensen ga ontmoeten.”

De technische commissie, de technische staf en alle supporters van Valken ’68 wensen wij Jan heel veel succes bij Valken ’68.

Patrick Smit en Tom Dijkhuizen naar Valken ‘68

Valken ’68 heeft voor komend seizoen wederom twee nieuwe krachten aan zich weten te binden: Patrick Smit, afkomstig van vv Katwijk en Tom Dijkhuizen, afkomstig van Lugdunum. Hieronder een korte introductie van deze nieuwe aanwinsten:

Patrick Smit

De 22-jarige Patrick Smit is woonachtig in Katwijk en heeft inmiddels 3 jaar een relatie met zijn geliefde Jennifer. Zijn voetballoopbaan startte hij bij vv Katwijk en is er vervolgens nooit weg gegaan. De laatste twee jaar was Smit onderdeel van de 1e selectie. Zijn favoriete posities zijn rechtsback of rechter centrale verdediger. De sterke punten van Smit op voetbalvlak zijn: het aangaan van duels zowel in de lucht als 1 op 1, coaching, een goede trap met het rechterbeen en inzicht vanuit achteruit. Verbeterpunten heeft hij ook: rust aan de bal op de helft van de tegenstander.
Op de vraag waarom hij graag bij Valken ’68 wil voetballen antwoordt hij: ,,Ik wil graag bij Valken ’68 gaan voetballen omdat ik in een eerste elftal wil spelen. Buiten dat is Valken ‘68 een supergezellige vereniging met een leuke groep om mee te spelen. Mijn broer Geoffrey Smit heeft hier vorig jaar gespeeld en heeft mij met goeie verhalen weten over te halen.”

Tom Dijkhuizen

Dijkhuizen is voor de echte Valkenburger natuurlijk geen onbekende. Van jongs af aan al lid van de Valken en alle jeugdelftallen doorgelopen. Altijd met 100% inzet én met de mooiste en langste sliding van heel Nederland in huis. Dijkhuizen, die nog woonachtig is in Valkenburg, is na twee jaartjes Lugdunum volgend jaar gelukkig weer op ’t Duyfrak te bewonderen. Hij is inmiddels 22 lentes jong en heel erg verliefd op Meriam. Hij studeert in Leiden en ‘doet’ HBO Verpleegkunde. Op voetbalgebied is Toms favoriete positie centrale verdediger waarbij zijn sterke punten duels, slidings, crosspass, fysiek en inzet goed tot zijn recht komen. Qua verbeterpunten noemt Tom ‘rust en inzicht’.
Op de vraag waarom hij graag weer bij Valken ’68 wil voetballen antwoordt hij: ,,Ik heb in de twee jaar bij Lugdunum veel geleerd en het ontzettend naar mijn zin gehad, maar zou het nu graag weer een keer willen proberen bij de club waar ik ben begonnen.”

De technische commissie, de technische staf en alle supporters van Valken ’68 wensen Patrick en Tom heel veel succes bij Valken ’68.

Cas Paauw, Valken’68