,,Het was voor menigeen wel verrassend dat ik destijds koos voor Lugdunum. Voor mezelf en mijn omgeving minder: ik kwam niet meer in aanmerking voor het eerste en speelde ook steeds minder in het tweede van Valken’68. Tijd voor een nieuwe stap leek me.”

Tom Dijkhuizen koos na een gesprek met trainer Roberto Escudero voor de Leidse club. ,,Het is een leerzame tijd geweest, maar de vele mutaties deden de selectie geen goed. Dat beïnvloedde de prestaties ook negatief. Ook volgend seizoen zal er een bijna compleet groep staan. Dat heb ik meegewogen in mijn keuze terug te gaan naar Valken’68. Begrijp me goed: ik vind de nieuwe trainer Nino Poulina (naast Marco Harleman, RF), waar ik nota bene nog mee heb gevoetbald, een echte topper, maar dat is niet genoeg. Valken’68 speelt toch op een aanzienlijk hoger niveau en ik denk dat ik kan aanhaken.”

Een mooie graadmeter was de oefenwedstrijd die Lugdunum speelde tegen de Valkenburgers: ,,Ik stond toen tegen Jacco van der Bent en Marc Langeveld. Volgens mij ging me dat goed af en het leek me een signaal dat ik dat niveau kan aantikken.”

Inmiddels heeft trainer Alan Campfens zijn stempel op zijn oude nieuwe club gedrukt en indruk gemaakt. Dijkhuizen daarover: ,,De trainer heeft duidelijk wat in zijn mars en was in een gesprek ook heel duidelijk. Ik hield er een heel goed gevoel aan over.”

De 22-jarige HBO student verpleegkunde aast op een plekje in het centrum van de verdediging. ,,Ik denk dat het mijn stekkie is. Me vastbijten in een tegenstander en uitschakelen ligt me wel.” Een vreemde eend in de bijt, lees selectie, zal Dijkhuizen niet zijn:  ,,Ik ben bij Valken opgegroeid als het ware. Met zeker tien spelers van de huidige selectie heb ik in de jeugd samen gespeeld. Ook dat was een reden om terug te keren.”

In de familie Dijkhuizen is er al vaker een droom ter sprake gekomen: ,,Absoluut, en die droom is weer een stapje dichterbij gekomen. Mijn broer Rick maakt de overstap van de A1 naar de selectie. Zijn plek? Centraal achterin. Wat kan er nu mooier zijn om met je broertje in het hart van de defensie van Valken’68 te staan? Voetballend gezien weet ik niets mooiers. We gaan het zien!”