Het bestuur a.i. en de Voetbaltechnische Commissie (VTC) van Voorschoten’97 zijn verheugd te kunnen melden dat het contract van de trainers Theo Ducaneaux en Marcel de Hoogt, keeperstrainer Eric Tanis en verzorger Rob Laman met een jaar is verlengd. Met assistent-trainer John van Veen zijn de gesprekken nog gaande. Wij wensen hen ook het komende seizoen veel succes en voetbalplezier toe.

Daarnaast kan de VTC melden dat er weer 4 selectiespelers hun ja-woord hebben gegeven, te weten aanvoerder Ronnie Verplancke, Chris Guijt, Shemiel Constancia en Sergio Vreede, om ook het volgend seizoen 2020/2021 de kleuren van Voorschoten’97-zaterdag te verdedigen. Met name voor Sergio en Shemiel is het te hopen dat zij, in tegenstelling tot dit seizoen, gevrijwaard zullen blijven van ernstige blessures. Aanvoerder Ronnie Verplancke is gevraagd wat de reden is dat hij, ondanks zijn fysieke arbeid als ZZP’er, toch nog een seizoen voor Voorschoten’97-zaterdag 1 wil blijven spelen. Ronnie heeft het nog steeds prima naar zijn zin in deze hechte selectie-groep waarin zijn vriend Shemiel een belangrijke rol vervult. Mede door de terugkeer van een paar oudgedienden zoals Steven Knijnenburg, Jim van der Krogt en Bas Beijersbergen is volgens Ronnie de samenhorigheid en sfeer in de zaterdag-selectie aanzienlijk verbeterd (vriendenploeg) hetgeen op trainingen en in wedstrijden is terug te zien.

Daarbij zorgen volgens Ronnie de jeugdige nieuwkomers Chris Guyt, Koen Hopstaken en Ramon Aronius voor een kwaliteitsinjectie in de selectie. Ook waardeert Ronnie het feit dat door de inbreng en inzet van de volledige staf en VTC de wensen van de spelersgroep bijna alle worden ingewilligd en verwezenlijkt, daarbij o.m. wijzende op de aanschaf van de presentatiepakken met winterjack. Aan de uitdaging van Voorschoten’97 om, ondanks bescheiden financiële middelen, een stabiele eersteklasser te worden wil Ronnie dan ook graag zijn (voetbal)steentje blijven bijdragen. Uiteraard heeft de VTC de afgelopen periode ook uitgebreid gesproken met de jeugdige talenten JO19 die aankomend seizoen zullen overkomen naar de senioren. Daarbij hebben Matthijs Westra, Marc van der Voorst, Jiggy van Engelen en Gino Rosier laten weten de uitdaging aan te gaan om een volwaardige speler van de zaterdag-selectie te worden. Dit betekent een hereniging met hun (voetbal)vrienden Marvy Zijl, Melle Rekvelt en Robin Koek in de wetenschap dat er kansen liggen om, net als Melle en Marvy, speelminuten in zaterdag 1 te maken. Met name Melle maakt een zeer goede ontwikkeling door en staat op de drempel om in de basis van zaterdag 1 te acteren. In de loop van twee seizoenen worden 7 talentvolle JO19-spelers bij de zaterdag-selectie afgeleverd hetgeen een compliment is voor de jeugdafdeling van Voorschoten’97.