Verdienstelijk gelijkspel Voorschoten ’97 bij vice-koploper (1-1) (plus beelden!)

Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten ’97 vertrok dit weekend naar Rotterdam voor de ontmoeting met runner-up Neptunus Schiebroek. Na een 1-0 achterstand bij rust, wisten de Adegeest-bewoners via een goal van basisdebutant Melle Rekvelt op gelijke hoogte te komen en vertrokken uiteindelijk met een prima resultaat uit de havenstad (1-1).

De met diverse blessures kampende Voorschotenaren kregen al vroeg in de wedstrijd opnieuw met fysieke malheur te maken. Nu was het Peer van Paasen die zich na tien minuten spelen moest laten vervangen vanwege een enkelblessure. Na een gelijk opgaand begin mochten de gastheren na bijna een half uur spelen vanaf elf meter aanleggen. Voorschoten ’97-keeper Stefan van der Niet raakte niet de bal maar het hoofd van Neptunus Schiebroek-aanvaller Tim Oosterwaal zo was de uitleg, waarna Sander Duin het vonnis vanaf de stip voltrok(1-0).

Vlak na deze treffer bracht Benjamin Beumer de bezoekers bijna op gelijke hoogte, maar zijn kopbal verdween net naast het Rotterdamse doel. Voorschoten ’97 was in het laatste kwartier voor de rust duidelijk de bovenliggende partij. Nick Guijt en Shemiel Constancia waren dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar een Voorschotens doelpunt bleef voor de pauze uit.

In de tweede helft was er na ruim twintig minuten spelen toch succes voor de geel-groenen. Ben Beumer vond na een corner Ronnie Verplancke bij de tweede paal, die de bal teruglegde op Melle Rekvelt. De Voorschotense jongeling reageerde alert en zag zijn schot via een Rotterdamse verdediger in het doel verdwijnen (1-1). Hierna ontspon zich een aantrekkelijke slotfase waarbij beide partijen vol voor de winst gingen, maar er werd niet meer gescoord.

Rekvelt maakte in Rotterdam zijn basisdebuut en bekroonde zijn prima spel met een doelpunt. De jonge aanvaller keerde dit seizoen, na uitstapjes bij ADO Den Haag, Quick Boys en een jaartje collegevoetbal in Amerika, terug op het oude nest. Rekvelt:,,Als spits is het altijd fijn om te scoren en als dat dan gelijk lukt bij je debuut in de basis, dan is dat extra mooi. Het was een goede wedstrijd van onze kant en het plan dat de trainers voor ons hadden bedacht werkte prima. Jammer dat het niet lukte om in de slotfase (met nog een goede mogelijkheid voor Oualid Maatoug, SN) de winst te pakken, maar al met al mogen we zeker niet ontevreden zijn met een punt bij een goede tegenstander’’, aldus de 19-jarige student Bestuurskunde tot besluit.

Ook trainer Theo Ducaneaux was niet ontevreden met het resultaat. ,,Misschien zat er zelfs meer in, maar hier gelijk spelen is niet verkeerd. We hebben veel blessures, maar deze spelers worden prima vervangen. Dat was ook nu het grootste winstpunt. Spelers kunnen nu de komende weken wat herstellen omdat we stil staan. Enkel heeft Verplancke nu een schorsing te pakken dus daar moeten we wat voor gaan bedenken.”

Neptunus Schiebroek – Voorschoten ’97 1-1 (1-0). 26 Duin 1-0, 70. Rekvelt 1-1.

Opstelling Voorschoten ‘97:Van der Niet, Simonis,Knijnenburg, Verplancke, Apaydin (78. Hopstaken), Van der Krogt, Van Paasen (10. De Koning), Beumer, N. Guijt , Constancia (66 Maatoug), Rekvelt.

Met dank aan Martijn Domburg hierbij de samenvatting!