Zaterdag Eerste klasse A

BOL – Valken ’68

Valken’68 behaalde de tweede overwinning op rij. De goal van Samet Arikan  tegen ZOB was voldoende voor een nieuwe driepunter voor de formatie van Alan Campfens. De geel-roden vertrekken zaterdag naar het Noord-Hollandse Broek op Langedijk, waar tegenstander BOL wacht. De club uit de Alkmaarse regio behaalde dit weekend de eerste overwinning van het seizoen,  door met 1-2 bij Nootdorp te winnen. Na een moeizame competitiestart tegen AFC lijken de Duyfrak-bewoners inmiddels aardig te wennen aan het eerste klasse niveau en staan na de gespeelde drie wedstrijden op een keurige plek in het linkerrijtje. BOL staat , na twee verloren en één gewonnen wedstrijd, op een tiende plaats. De gastheren van zaterdag komen inmiddels voor het derde achtereenvolgende seizoen uit in de eerste klasse.

VELO – Voorschoten ’97

Voorschoten ’97 en Honselersdijk leverden zaterdag op Adegeest een waar spektakelstuk af, dat uiteindelijk eindigde in een 5-4 overwinning voor de thuisploeg. Na vroege goals van Thom Wiijnalda (2x) bogen de bezoekers de achterstand om in een voorsprong, om uiteindelijk toch met lege handen naar het Westland te vertrekken. De geel-groenen treffen komende zaterdag een ploeg uit diezelfde regio, dan gaat de formatie van Theo Ducaneaux op bezoek bij VELO. De Wateringers stonden vorig seizoen troosteloos onderaan en leken op directe degradatie af te stevenen, maar de groenhemden werden gered door de coronagong. Dit seizoen is VELO aanmerkelijk beter gestart en verzamelden inmiddels al  7 punten en zijn daarmee zelfs gedeeld koploper van deze klasse. De Voorschotenaren staan met 4 punten na 3 wedstrijden keurig in de middenmoot. Rolt er andermaal een ‘korfbaluitslag’ uit?

Zondag Eerste klasse A

LSVV – ROAC

ROAC vertrekt zondag naar de regio Alkmaar, waar tegenstandeer LSVV wacht. De dorpsploeg uit Zuid-Scharwoude kende een lastige start van het seizoen, de eerste drie wedstrijden van de competitie werden verloren. In tegenstelling tot ROAC, dat haar wedstrijd tegen Assendelft zag worden uitgesteld naar donderdag 15 oktober, kwam LSVV afgelopen weekend wél in actie. De hekkensluiter van de eerste klasse A hield lange tijd gelijke tred bij Uitgeest, maar moest, na een rode kaart in de tweede helft, uiteindelijk toch ruim buigen voor de tegenstander (5-2). ROAC verzamelde in deze competitie uit twee wedstrijden vier punten en toonde in deze wedstrijden aan ook dit seizoen weer een taaie tegenstander te zijn. De Ripse defensie lijkt ook deze voetbaljaargang weer te staan als een huis, doelman Dammes van der Poel hoefde nog geen enkele keer de bal uit het net te vissen.

Zondag Eerste klasse B

DHC – FC Boshuizen

FC Boshuizen stelt tot nu toe wat teleur. Na een goede voorbereiding wist de ploeg van Roberto Escudero ook de derde wedstrijd van het seizoen niet te winnen. De Leidenaren bleven thuis tegen Olympia op 1-1 steken. Het vertoonde spel van de geel-blauwen is beslist aantrekkelijk te noemen, maar op de beslissende momenten ontbreekt het bij de Leidenaren nog te vaak aan de vereiste scherpte. De Kadebewoners gaan zondag op bezoek in Delft, waar DHC de tegenstander is.  De Brasserskade-club, met o.a. oud- Ajax en -Liverpool-speler Jordy Brouwer in de gelederen, behaalde afgelopen weekend  in de derby tegen Den Hoorn een gelijkspel (2-2) en verzamelde na drie wedstrijden vijf punten, drie punten meer dan de Leidse ploeg.