donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing: FC Rijnvogels opent thuis tegen Poortugaal

Voorbeschouwing: FC Rijnvogels opent thuis tegen Poortugaal

-

Nadat het team van trainer Thomas Duivenvoorden afgelopen zaterdag JOS/Watergraafsmeer uit de KNVB-Toto bekercompetitie wipte, mag het zich nu gaan opmaken voor de ouverture van het competitieseizoen. Een seizoen in een wereld vol beperkingen ook op en rond de voetbalvelden. Hoe gaat een en ander zich ontwikkelen en welke maatregelen zijn er door de clubs getroffen? Gaan er zich besmettingen voordoen waardoor het verloop van de competitie kan worden beïnvloed? De tijd zal het leren. Overigens zegevierden de Vogels afgelopen dinsdag ook nog eens tegen Katwijk (2-1) in een verlaat oefenpotje.

Zaterdag mag het gedeeltelijk vernieuwde Rijnvogel-team op de Kooltuin het spits afbijten tegen Poortugaal. Een volkomen onbekende tegenstander uit het dorp onder de rook van Rotterdam. Toen vorig seizoen door de uitbraak van het coronavirus de boel in één keer stil kwam te liggen stond het team stijf aan kop. Het had een straatlengte van 12 punten voorsprong op nummer 2, Neptunus/Schiebroek. Door de mogelijkheid die de KNVB bood om in bepaalde situaties een verzoek tot promotie in te dienen speelt het team nu in de hoofdklasse. De cijfers die de onbekende opponent vorig seizoen noteerde zijn een teken aan de wand voor de Vogels. Gemiddeld 3 voor en nauwelijks 1 tegen per wedstrijd. De gastheren kunnen aan de bak en hopelijk is de eerste klap de bekende daalder waard.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read