Zaterdag 25 januari

Eerste klasse B

Voorschoten’97 – VV Brielle

Als debutant in de eerste klasse bij het ingaan van de winterstop op een vierde plek staan verdient een groot compliment. De Voorschotenaren hebben laten zien een aanwinst te zijn voor deze klasse. Koploper Poortugaal ligt mijlenver voor, zij verloren slechts een keer en dat was uitgerekend tegen de ploeg van trainer Theo Ducaneaux, maar voor de rest is er nog van alles mogelijk. Als aanstaande zaterdag gewonnen wordt dan gaat men over tegenstander Brielle heen en staat men op het podium. Kijkend naar het doelsaldo van beide teams dan wordt er geen doelpuntenfestijn verwacht, maar ach ook een magere 1-0 levert drie punten op. Opvallend is wel dat de Adegeestbewoners inmiddels al vijf keer remiseerden. Kampioen van de gelijke spelen worden genoemd is meestal niet positief maar niemand die daar op dit moment wakker van ligt bij de groengelen. Beide ploegen belegden overigens wel een trainingskamp. De Briellenaren togen naar het zonnige Portugal daar waar de gastheer het dichterbij huis zocht in het pittoreske Mierlo.

Zondag 26 januari

Eerste klasse B

SV ROAC – Spartaan 1920

Ook de Rippers verdienen een groot compliment, als debutant keurig in de middenmoot staan met slechts twee verliespartijen en twaalf doelpunten tegen is wat vooraf maar weinigen hadden verwacht. Zondag wacht het honderdjarige Spartaan’20, door velen gezien als de beste ploeg uit de afdeling. De Rotterdammers kunnen ondanks de vele kansen echter moeilijk het net vinden. De ploeg van scheidend trainer Hein Leliveld is thuis nog ongeslagen, als dit na aankomend weekeinde nog steeds zo is dan kan in ieder geval worden vastgesteld dat men goed uit de winterstop is gekomen. Er werd geoefend tegen Stompwijk’92 (4-1 winst) en RCL (0-0). Grote domper was wel de mogelijke kruisbandblessure van Kevin de Jong, de van Meerburg overgekomen speler die zich moeiteloos staande hield in de basiself. Namens de redactie van LAV in ieder geval veel sterkte met het herstel.

VC Vlissingen – FC Boshuizen

Het is onrustig aan de Kade. Het aangekondigde vertrek van trainer Marcel IJzendoorn en spelers Sjoerd Winkelman, Sohrab Safi en Dennis Hendriks en wellicht nog wel meer zorgt voor reuring binnen de groep. Het is zaak om de knop om te draaien en de volledige focus op de competitie te leggen want er is nog heel wat mogelijk voor deze groep. Een uitstekende eindsprint, waarbij 17 punten werden gehaald uit 7 wedstrijden resulteerde in plek twee. De top vier speelt dit weekeinde tegen elkaar, voor de Leidenaren wacht de verre uitwedstrijd in en tegen Vlissingen, een ploeg die thuis nog ongeslagen is. De helft van hun wedstrijden eindigden in een gelijkspel, men verloor slechts een keer dus een pittige kluif. Continueren de geel-blauwen hun sterke serie, of hebben de randzaken toch invloed op het groepsproces? Zondagmiddag iets voor vieren weten we meer.