Districtsbeker-Voorschoten’97 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij zondag tweedeklasser Altior. Het niveauverschil tussen het zaterdag-en zondagvoetbal zou enorm blijken. De Voorschotenaren wonnen het duel kinderlijk eenvoudig. Het werd 1-7. Een uitslag die veel hoger had moeten uitvallen volgens Voorschoten-verdediger Benjamin Beumer.

Beumer vertelt: ,,Voor het eerst hebben we met de beoogde basiself gespeeld. De selectie is breed, dus voor de trainer was er keuze genoeg. Of het duel tegen Altior een goede graadmeter is voor hoe wij ervoor staan is moeilijk te zeggen. Het was eenrichtingsverkeer en bij rust stonden we al met 0-4 voor. Daarmee deden we onszelf tekort gezien het aantal gemiste kansen. Na de onderbreking bleven we dreigend en al snel resulteerde dat in twee doelpunten. Een goed gegeven is dat we nu een echte goaltjesdief binnen de gelederen hebben in de persoon van Thom Wijnalda die is overgekomen van RCL. Een meer dan welkome versterking. Door een fout een de verdediging kreeg we een tegentreffer te verwerken. Daar moeten we in het komende seizoen alert op zijn. We kunnen ons niet veroorloven dat we tegenstanders doelpunten in de schoot werpen.”

Benjamin Beumer hier op archieffoto in het seizoen 2019-2020

Vervolgend:,,Het nieuwe seizoen opereren we in de regio Amsterdam. De opponenten zijn ons niet geheel bekend. Gezien de breedte van de selectie mogen we zeker wel ambities uitspreken. Een periodetitel willen we sowieso binnenhalen en een plek in de top vijf moet zeker haalbaar zijn. Er is nu gezonde concurrentie binnen de groep, daardoor kunnen we als collectief boven onszelf uitstijgen. We hebben nu de luxe positie dat we bij wijze van spreken twee elftallen kunnen opstellen die eerste klasse waardig zijn. We staan er goed voor en aan alles is te merken dat er enorm veel zelfvertrouwen is. Het nieuwe seizoen mag wat ons betreft beginnen. De ploeg is er klaar voor.”

Trainer Theo Ducaneaux: ,,Persoonlijk vond ik dit reclame voor het voetbal van onze kant. Dit met veel positiewisselingen, variatie in het aanvalsspel en uitgespeelde kansen. Het had wel veel meer moeten worden, maar dat mag de pret niet drukken.”

Doelpunten Voorschoten’97: Verplancke (2), Wijnalda (3), Matoug, Hopstaken.

Basisopstelling Voorschoten’97: S. van der Niet, Beumer, Knijnenburg, Vonk, Hopstaken, J. van der Niet, Verplancke, Van der Krogt, N.Guijt, Wijnalda, C.Guijt.