dinsdag, april 23, 2024
HomeBekerVoorschoten'97 lijkt klaar voor het grote werk

Voorschoten’97 lijkt klaar voor het grote werk

-

Districtsbeker, groep 1, poule 3-Met een eclatante 6-0 overwinning op SVC’08 sloot Voorschoten’97 een voorbereiding van zeven weken af. Daarin deed de coronaperiode zich nadrukkelijk gelden. Vijf maanden geen wedstrijd en dan vervolgens twee wedstrijden per week spelen bracht logischerwijs wat blessures met zich mee waardoor de ploeg eigenlijk nooit in een vaste formatie kon acteren. Winst daarbij was dat de selectie dermate breed bleek, dat er steeds een goed elftal de wei in kon. Ook zaterdagmiddag waren diverse krachten niet beschikbaar, maar de elf man die aan de aftrap verschenen en hun vervangers legden een aantrekkelijke pot op de mat.

De openingsfase was voor SVC. Hun 4-4-2 formatie en enkele gevaarlijke spelhervattingen zorgden voor meerdere hachelijke momenten voor het doel van Stephan van der Niet. Naarmate de 1e helft vorderde, kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. De balvaste spits Thom Wijnalda en de snelle Jake van der Luit op de vleugel zorgden ervoor dat er veel variatie was in het aanvalsspel van Voorschoten. De 1-0 viel uit een corner. Wijnalda liet de bal bij de 1e paal slim over zijn hoofd schampen en de bal viel bij de 2e paal binnen. Jim van der Krogt tekende de 2-0 aan na een slimme loopactie in het strafschopgebied.

Hiermee leek het verzet van SVC gebroken. In de tweede helft was de thuisclub heer en meester en liep het uit naar een ruime 6-0 zege. Daarbij dient aangetekend te worden dat de gasten als gevolg van blessures met 9 man eindigden. De treffers na rust kwamen op naam van Van der Krogt, Ron de Roode, en nog eens tweemaal Thom Wijnalda, die aldus een valse hattrick kon bijschrijven.

Vanuit trainerspersectief valt er absoluut nog wel wat aan te merken op het spel, maar voor de liefhebber heeft Voorschoten’97 een erg aantrekkelijk voetballende ploeg dat met vertrouwen de competitie in kan.

Opstelling Voorschoten’97: S. van der Niet, Simonis, Hoogeboom (60. Vonk), J. van der Niet, Aronius (60. Apaydin), Verplancke, Hopstaken, Van der Krogt, Van der Luit (60. De Roode), N. Guyt (60. Beijersbergen), Wijnalda.