Luttele jaren terug diende een nieuw talent zich aan bij FC Boshuizen: Kauzi Nomen. De ranke middenvelder ontwikkelde zich onder trainer Jasper de Muijnck snel en een basisplaats werd steeds meer een zekerheidje. Het seizoen daarop nam Marcel IJzendoorn het stokje echter over en Nomen raakte uit beeld. Het afgelopen jaar vertoonde hij zijn kunsten bij Rijnsburgse Boys. Een plek in de hoofdmacht zat er niet in en omdat de voetballer absoluut ambities heeft besloot hij te verkassen naar Voorschoten’97.

Nomen hierover: ,,De trainer, Theo Ducaneaux, belde me op en vroeg of ik interesse had. Natuurlijk had ik belangstelling. Voorschoten’97 is een prima, aanvallend spelende ploeg op eerste klasse niveau. Ik heb ze afgelopen seizoen een paar keer zien voetballen en wat ik zag beviel me geweldig.”

De voetballer is behoedzaam als hij praat over zijn kansen: ,,Natuurlijk hoop ik me snel in de basis te spelen. Op de bank zitten of voetballen in het tweede heb ik nu wel genoeg gedaan. Ik geloof in mijn voetballende kwaliteiten en geloof dat het mogelijk is een vaste plek op het middenveld te veroveren, maar het is logisch dat ik me eerst moet bewijzen.”

Zoals elke rechtgeaarde voetballer snakt hij naar de bal. ,,We zullen snel met de training beginnen, maar het zal wel behelpen zijn hoor. Je moet op anderhalve meter blijven en dan zijn de mogelijkheden beperkt wat betreft de oefenvormen.”

Over zijn conditie van dit moment: ,,Daar heb ik de afgelopen tijd wel aan gewerkt ja, maar ik ben er zeker nog niet.” Wedstrijdfit zijn is een ander verhaal en gaat nog wel even duren als je bedenkt dat de competitie misschien pas over een kleine vier maanden start. Het heeft voor trainers weinig zin nu al de zweep er over te leggen en de selectie aan zware conditionele oefeningen te onderwerpen. Daar zullen weinig voetballers rouwig om zijn. Het gevoel weer op het veld te staan en met de bal in de weer te zijn is voor velen een puur genot, ook voor Kauzi Nomen: ,,Doordeweeks ging het nog wel, maar de weekenden waren zo saai, gruwelijk. Dat blijft nog wel even zo, maar er is nu tenminste een doel waar ik naar streef.”

Voorschoten’97 deed het prima als debutant het afgelopen seizoen. De club heeft zich nog weten te versterken, dus de verwachtingen zullen niet gering zijn. Nomen zal maar al te graag laten zien dat hij voetballend het nodige voor de club kan betekenen.