Tweede klasse C (zondag)- Nadat de eerste confrontatie tussen ASC en Wilhelmus gestaakt werd na 45 minuten voetbal (stand 0-1) vanwege de onwel geworden scheidsrechter, kon er zondagmiddag eindelijk worden ingehaald en uitgespeeld. Het treffen werd namelijk ook al eerder afgelast en dus kon de 0-1 enkel met potlood worden ingevuld tot dusverre. Uiteindelijk kwamen er nog twee treffers bij, maar de nederlaag kon door ASC niet worden afgewend (1-2).

Onder alleszins acceptabele weersomstandigheden, in de zon en uit de wind was het ronduit prima vertoeven, startte ASC best voortvarend. Zonder de niet geheel fitte sterkhouder Sean Goebel werd de aanval gezocht om zo snel mogelijk op gelijke hoogte te kunnen komen. Een doelpunt werd vanwege buitenspel al snel afgekeurd en Ali Barokzay zag een inzet in de kiem gesmoord worden.

Even later kopte Jeroen van Bergen maar net naast en de Voorburgers kwamen daarna nog eens goed weg bij een kans van Barokzay. Jelle Schouten liet de bal verrassend lopen en daardoor kon de spits erop uittrekken. Zijn inzet ging echter ver naast. Daarna kon ASC zich minder en minder laten zien aan het front. Wilhelmus speelde nu meer op de helft van de ploeg van Mo Bougrine en vooral buitenspeler Jacky Adam werd een paar keer gevaarlijk.

ASC, dat een weekje eerder op trainingskamp in Madrid verbleef (Wilhelmus zat in Lissabon), had moeite om de bal in de ploeg te houden en de bezoekers bleven na de openingsfase, die wat lastiger was, eenvoudig overeind.

Tien minuten voor tijd leek het duel beslist te worden. Cedric Ake dook op achter de defensie van ASC en bleef oog in oog met Abdel KAder Lamrabette ijzig koeltjes. De 0-2 leek de genadeklap en het was wachten op het eindsignaal. Vanuit het niets werd het in blessuretijd alsnog 1-2 na een verrassende actie van Ilker Kacar. Er gloorde nog even hoop om er toch nog een punt uit te slepen, maar een indraaiende vrije trap werd afgeslagen door de geelzwarten.

Door deze nederlaag ging Wilhelmus voorbij aan ASC op de ranglijst en voorlopig resteert voor de equipe van Bougrine nog immer een positie laag in de middenmoot. Komende zondag gaat ASC op bezoek in de Veen bij DOSR. Die ploeg heeft vooralsnog twee punten minder verzameld. Een zege zou voor ASC welkom zijn om wat meer lucht te krijgen.

Basisopstelling ASC: Lamrabette, Bakker, Van Bergen, Hoogervorst, Bakx, Wagenaar, Schouten, Van Zandwijk, Fernane, Barokzay, Kacar.