Ook de derde editie van de strijd om de ‘Vossencup’ is gewonnen door FC Oegstgeest. Op bezoek bij buurman ASC werd met 2-3 gewonnen door de derdeklasser. Zeker in de beginfase zag dat er niet naar uit, de thuisploeg kreeg diverse kansen, maar gaandeweg kwam er balans tussen de twee kemphanen en het duel kon alle kanten op. Bij rust was het 1-1 en de FC kwam daarna op voorsprong. Jesper Neuteboom zag zijn ploeg alsnog kort voor tijd gelijk maken, maar Terry Polet kroonde zichzelf in de gong tot matchwinnaar.

Bij ASC waren diverse nieuwe spelers waarneembaar ten opzichte van de selectie van vorig seizoen. Zo verdedigde, even sprekende over de basiself, Kevin Wassenaar het doel en stond Diederik Bertels in het hart van de defensie. Vorig seizoen speelde hij nog in Leiden bij FC Boshuizen. Midas Rooijakkers was nieuw op het middenveld en voorin stond Miro Acimovic opgesteld, ook een gekomen speler. Olaf Sijbesma speelde vorig seizoen nog in de eigen jeugd.

Jack Honsbeek, die tijdelijk de honneurs waarneemt voor de uit de roulatie zijnde Nico van der Salm op de bank bij de fusieclub, werkte uiteraard met voor hem allemaal nieuwelingen. Daadwerkelijk werden een aantal nieuwkomers opgesteld zoals Sam Roelen, en Ruben Morin. Later kwamen meer binnenkomers aan bod bij de ploeg die laatste stond in 3A voordat het virus uitbrak.

Hoogstaand was het treffen allerminst. ASC had wel het betere van het spel in de openingsfase en dat leverde mogelijkheden op voor Jelle Schouten en Sean Goebel. Eerstgenoemde lepelde de bal naast en de routinier had teveel tijd nodig om een juiste keuze te maken. Even later vuurde Acimovic over.

Halverwege de eerste helft lieten de gasten eindelijk iets van zich horen in aanvallend opzicht. Bob den Hollander kopte van dichtbij over. Vervolgens krulde Schouten de bal net naast en zo kwamen de gasten wat keren goed weg. Na een half uur wisselde Neuteboom massaal en dat leverde vrijwel direct resultaat op. Ralph van Zandwijk zorgde voor de verdiende 1-0 voorsprong. Daar leek het bij te blijven voor de thee, maar Melvin van Gent besliste anders. Op slag van rust nam hij een vrije trap die Wassenaar aan de grond nagelde: 1-1.

In de tweede helft werd het inleveren van de bal bij een tegenstander bijna tot kunst verheven. Daardoor oogde het spel over en weer rommelig en viel er weinig te beleven. Toch vielen er nog drie treffers. Den Hollander benutte een toegekende strafschop en daardoor moest ASC wat meer initiatief gaan tonen. Resultaat bleef uit tot een minuut of zeven voor het sluiten van de markt. Teije Rutten schoot de bal via de onderkant van de lat binnen. Strafschoppen leken de beslissing te moeten brengen, maar terwijl de extra tijd al liep werd Polet bij de tweede paal over het hoofd gezien door de rood-zwarten. En dus kwam er alsnog een winnaar en dat was dezelfde als bij de eerste twee onderlinge ontmoetingen.

Gezien de reacties werd de wedstrijd bij beide ploegen wel serieus genomen, maar er is vooral nog werk genoeg om het niveau naar een hoger plan te tillen. Beide formaties weten ook inmiddels wie de eerste tegenstander zal zijn in competitieverband. ASC gaat op bezoek bij Wilhelmus en FC Oegstgeest wacht direct al een grote kluif met een uitduel bij TAVV.

Tenslotte moet er nog een compliment worden uitgedeeld aan ASC voor de organisatie (in samenwerking met de tegenstander). Er werden maatregelen getroffen om te grote drukte tegen te gaan en daardoor konden de wel aanwezigen zich veilig voelen. Daarnaast hing er toch een leuk sfeertje op het complex en zo moet het ook zijn bij een traditie.

Basisopstelling ASC: Wassenaar, Van Keeken, Van Bergen, Bertels, Bakker, Goebel, Rooijakkers, Schouten, Acimovic, Buijze, Sijbesma.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Van der Kaay, T.Lichtenbeld, Gianfiglio, Smallenbroek, Dijkstra, Nieuwenburg, Den Hollander, Morin, Van Gent, Van Moorsel, Roelen.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld