Wij zijn blij te kunnen melden dat Jesper Neuteboom zich voor het komend seizoen heeft verbonden aan ASC als hoofdtrainer. Jesper heeft altijd op hoog amateurniveau gevoetbald bij onder andere UVS, FC Rijnvogels, Noordwijk en FC Boshuizen. Na dit seizoen is voor hem het moment aangebroken om zijn kicksen te verruilen voor een plek op de bank.

Als trainer is Jesper onder meer actief geweest bij de jeugd van UVS, de jeugd van Foreholte en als coach bij Boshuizen o23. Hij is in het dagelijks leven docent lichamelijk opvoeding. Deze ervaring en achtergrond in combinatie met zijn voetbalkennis en gedrevenheid geeft ons het vertrouwen in een succesvolle samenwerking!

Met Jesper als trainer, onze talentvolle spelersgroep (die volgend seizoen grotendeels in stand blijft, hierover later meer) en onze uitgebreide staf zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooi seizoen 20/21. We zullen Jesper in een later stadium natuurlijk nog uitgebreider voorstellen op onze website.

Maar “first things first”, we richten onze pijlen in ons eerste seizoen in de 2e klasse op een plek bovenin de middenmoot. Komende zondag staat voor ASC 1 en 2 de thuiswedstrijd tegen Altior op het programma. Komt allen naar Sportpark Overveer!

Bestuur en TC ASC
Op de foto tekent Jesper Neuteboom zijn contract onder toeziend oog van ASC preses Coen Verdegaal

Vanwege dit opvallende nieuws nam onze redactie even contact op met de centrale verdediger van FC Boshuizen. ,,Op een zeker moment vraag je je als speler af wanneer het genoeg is. Eerder twijfelde ik al, maar omdat de spelersgroep bij FC Boshuizen in tact bleef en ook de trainersstaf ging ik door. Na veel wikken en wegen heb ik nu het besluit genomen. Ik wilde niet het risico nemen om nog een jaartje door te gaan waarbij de vraag zou zijn wat ‘die ouwe’ nog in het veld te zoeken heeft. Fysiek kan ik het nu nog aan en ik wil in de laatste reeks wedstrijden nog kunnen vlammen en het zo mooi afsluiten. Nu ben ik nog van toegevoegde waarde. Ik was echter al in het bezit van TC3 en TC2 en dan is het logisch dat je daar iets mee gaat doen. Dit is voor mij het moment.”

Neuteboom kwam in contact met ASC en al snel vonden de twee partijen elkaar. ,,Ik heb bij de club gesolliciteerd en daar rolde een gesprek uit met de TC en daarna met de spelersraad. Aan weerszijden leverde dat een goed gevoel op en na het gesprek met het bestuur kwamen we er definitief uit. Ik vind ASC een mooie club met een geheel eigen karakter. De club heeft stappen gemaakt in de voorbije jaren en men wil zien waar het plafond ligt. Ik wil daar graag aan de slag gaan en het proces verder ontwikkelen. Clubs als Quick en HBS laten zien dat prestatievoetbal en plezier hand in hand kunnen gaan en dat kan bij ASC zeker ook. Het eerste elftal staat nu in de middenmoot en handhaving, dat was de doelstelling, moet erin zitten. Daarop kan ik dan verder bouwen.”

Met FC Boshuizen speelde de Leidenaar voor de districtsbeker tegen zijn toekomstige club. ,,Daarnaast heb ik ze inmiddels en paar keer zien spelen. Waar dat kan zal ik dat ook de komende tijd blijven doen, maar uiteraard valt dat niet vaak te combineren omdat ik zelf ook speel op zondagmiddag. Ik blijf echter in gesprek met de club zodat we ons al kunnen voorbereiden op volgend seizoen.”

De Leidse eersteklasser moet nog dertien keer aan de bak en dus is het voor de betrouwbare verdediger aftellen geblazen. ,,Ik wil op jacht naar een mooi afscheid. Het liefst via de titel, maar anders moet het maar via de nacompetitie. We staan er goed voor en dat moeten we niet weggeven. Het klopt dat er meer spelers de club straks verlaten en dat is zeker jammer. Aan de andere kant zijn er ook al versterkingen binnen en er wordt hard aan gewerkt om de selectie weer op sterkte te krijgen. Ik heb het gevoel dat dit goed gaat komen. Daarin is FC Boshuizen ook de voorbije jaren goed geslaagd.”

Aan de Boshuizerkade is iedereen op de hoogte van zijn besluit. ,,Ik moet zeggen dat er zeer positief is gereageerd. Daar hoopte ik op, maar voor mij waren de reacties eigenlijk boven verwachting. Iedereen gunt mij de stap en dat voelt zeer prettig aan. Men wist van mijn wensen al wel af en in die zin is het mooi dat het ASC is geworden. Wat mij betreft een sleeping giant waar ik straks graag aan het werk ga.”