Districtsbeker- DoCoS ging dit weekend voor de districtsbeker op bezoek in Rotterdam, waar zondag tweedeklasser Xerxes DZB wachtte. De Morsbewoners kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand maar doelpunten van Quendrim Gashi (2x) en Chris van Empel zorgen uiteindelijk voor de verdiende Leidse zege (1-3).

DoCoS speelt in zijn bekerpoule nog twee (thuis)wedstrijden. Tegen eersteklasser RVVH uit Ridderkerk en tweedeklasser CWO uit Vlaardingen. Genoemde clubs kwamen zaterdag in Ridderkerk een gelijkspel overeen (2-2).

Bij DoCoS was Rowin Peet weer terug in de basis, nadat blessureleed (gebroken enkel) de verdediger langdurig van spelen afhield. Peet:,, Het is heerlijk om weer lekker te kunnen voetballen, op fysiek gebied was het de laatste seizoenen behoorlijk kwakkelen voor mij. Dat gold vorig seizoen ook voor heel veel andere spelers bij ons, maar het lijkt erop dat we op dat gebied er nu een stuk beter voor staan. Behalve Lars de Ridder, die door een gescheurde kruisband dit seizoen waarschijnlijk niet in actie kan komen, zijn er geen spelers die met langdurige blessures kampen. Erg jammer trouwens dat we Lars zo lang moeten missen, zijn creativiteit is een extra meerwaarde voor het team. We zullen het dit seizoen vooral van onze teamgeest en een goede organisatie moeten hebben.”

Vervolgend: ,,Dit seizoen is er trouwens door de trainersstaf meer aandacht besteed aan fysieke testen en de trainingsintensiteit, de vele blessures van vorig seizoen kunnen bijna geen toeval zijn geweest. We hadden dit jaar graag meer nieuwe spelers willen verwelkomen, maar door de coranaperikelen merk je toch dat spelers wat honkvaster zijn dan andere jaren. Aan de andere kant zijn bijna alle geblesseerden weer terug, zodat er eigenlijk sprake is van een nieuwe ploeg bij ons. Na twee moeizame seizoenen denk ik dat we nu moeten mikken om ons zo snel mogelijk veilig te spelen en van daaruit kijken wat er wellicht nog meer mogelijk is”, aldus de DoCoS-man pur sang.

Trainer Dennis Olman: ,,We speelden niet tegen een hoogvlieger, maar ik heb zeker aanknopingspunten gezien en vooruitgang in de spelopvatting. De score is wat laag uitgevallen, maar het verliep minder stroef dan in voorgaande wedstrijden. Wel moesten we weer flink improviseren want er ontbraken zes centrale verdedigers om uiteenlopende redenen. Onze spits Chris van Empel moesten we daardoor rechts in het hart van de verdediging zetten naast Mike Filippo. Gelukkig komen er wel spelers terug en zo kunnen we volgende week zien of we een volgende stap kunnen maken tegen het gerenommeerde RVVH.”

Xerxes/DZB – DoCoS 1-3 (1-2). 10. 1-0,  24. Gashi 1-1 , 45. Gashi 1-2, 57. Van Empel 1-3.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Milan Filippo, Mike Filippo, Peet, Jouby, Gashi, Verplancke, Groen, Klein, Van Empel, Elkerbout.