Tweede klasse C (zaterdag)- Een punt op bezoek bij het op de ranglijst hoog geplaatste SVC’08 leek al in de knip, maar in de allerlaatste tellen ging het mis voor DoCoS. Weer mis, want de laatste weken is de slotfase telkens in negatieve zin bepalend voor de Leidenaren. Een wanhoopspoging van de fusieclub verdween op ongelukkige wijze via een Leidse lichaamsdeel achter Joris van Harmelen. De 2-1 nederlaag kwam andermaal hard aan bij Dennis Olman en de zijnen.

Routinier Danny Maaskant over de nederlaag: ,,Dit is met recht een gifbeker die maar niet leeg raakt en we worden daar beroerd van. De laatste minuut van de extra tijd liep al en nadat een afgeslagen bal vanuit een corner werd opgepikt, kwam een kansloos schot alsnog in ons doel terecht. Van Harmelen had die bal zo kunnen vangen, maar de bal werd onderweg aangeraakt. We waren wel verslagen, ja. Na de winterstop voetballen we beter en leken we al eerder een paar keer op weg naar een zege, maar ging het in de eindfase fout. Nu hadden we bijna een punt in handen en dat was niet verkeerd geweest in deze uitwedstrijd. Sowieso hadden we er recht op, want we waren niet minder. We gaven ook zeker niet veel weg. Zelf hebben we wel wat mogelijkheden gekregen, maar een gelijkspel was okay. En dan lukt dat toch weer niet. Na afloop was het zeker niet stil bij ons. We waren eerder woedend dat het toch nog mis ging.”

DoCoS liep wel een achterstand op in de wedstrijd. Er stond nog geen kwartier op de klok of het was al 1-0. SVC’08 kon zich daarna echter niet onderscheiden en de bezoekers gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er via Qendrim Gashi, die vorige week min of meer op dezelfde wijze scoorde. Het derde doelpunt viel zoals gezegd na de officiële tijd en de kater was daardoor erg groot bij de hekkensluiter.

,,Als we het positief bekijken dan is het wel zo dat we ondertussen al weken echt voor een resulaat spelen. Dat lukte daarvoor een tijd niet en toen kregen we tik op tik. Nu zit er veel meer in ons spel en feitelijk bezien zouden we nu vijf tot zeven punten meer moeten hebben. Dan had de wereld er anders uit gezien. Maar helaas, pech blijft ons achtervolgen. Zo blijkt Lars de Ridder toch zijn kruisbanden te hebben afgescheurd en is zijn blessure erger dan verwacht en gehoopt. Rowin Peet was net terug en die werd er vorige week uitgetrapt en heeft mogelijkerwijs een enkelbreuk. Het zit het gehele seizoen al tegen. Natuurlijk moeten we niet wanhopen, maar voorlopig zit er hooguit een p/d-plek in, hoewel Van Nispen gisteren won. We zullen door moeten en er voor blijven gaan. Het zal toch wel een keer klaar zijn met de tegenspoed?”

Maaskant is aan zijn laatste seizoen bezig. ,,Ja, het is mooi geweest. Ik sta op zondag niet best op en ik voel dat het beste er af is. Daarnaast krijg ik het drukker met mijn baan en ik sta dus achter mijn besluit. Ik heb weliswaar Katwijk niet gehaald, want daar was ik niet goed genoeg voor. Ik heb er denk ik echter wel alles uitgehaald en heb een aantal hele mooie jaren mee mogen maken. Maar geen seizoen waarin het zo tegen zat als nu.”

SVC ’08 – DoCoS 2-1 (1-0). 12. De Niet 1-0, 73. Gashi 1-1, 90+2. Hughes 2-1.

Opstelling DoCoS: Van Harmelen, Milan Flippo, Amine, Maaskant, Van Voorthuijzen,  Brasker, Van der Leek, Gashi, Klein (83. Guijt), Van Empel, Elkerbout (79.Quellhorst).