Districtsbeker, groep 1, poule 12- Twintig minuten lang kon DoCoS redelijk mee met het een klasse hoger spelende RVVH. Daarna namen de bezoekers het heft krachtig in handen en lieten de Leidenaren kansloos spartelen. De uiteindelijke 0-5 was wellicht wat geflatteerd gezien de weinige daadkracht van de Ridderkerkse ploeg, maar tekenend voor de verhoudingen was wel dat de doelman van RVVH geen enkele keer een schot of kopbal hoefde te pareren. Niet één maal.

Trainer Dennis Olman had, net als vorig seizoen, weer eens danig moeten improviseren gezien een aantal blessures. De vaste bezoeker van De Mors zal zich verbaasd hebben Chris van Empel in het hart van de verdediging te zien. Van Empel vocht in zijn carrière als spits ontelbare duels uit met de defensie van de opponent, maar mocht nu met zijn fysiek, ervaring en kopkracht het aanvallende gevaar van RVVH bezweren. Hij deed dat tot tevredenheid van Olman.

Zijn plaats voorin werd nu ingenomen door Mitchell Klein die normaal op de flanken of op het middenveld acteert. Zelden zal Klein zoveel meters hebben gemaakt in een wedstrijd, maar het rendement was gering. Te vaak stond hij volkomen geïsoleerd en bleven zijn loopacties zonder resultaat. Ook over zijn prestatie was de DoCoS trainer te spreken. Verdere namen noemde Olman niet na afloop, maar hij was bepaald niet te spreken over een aantal andere spelers van rood en wit: ,,Twintig minuten lang heb ik een goed en volwassen DoCoS gezien, sterker nog, wij waren de betere partij. Daarna werden alle afspraken vergeten en daar ben ik zeer boos over. Ziekenhuisballen en balverlies, zo onnodig. We speelden de dichtstbijzijnde man aan en zochten niet naar iemand die verderop vrij stond. Dan geef je die twee goals zo maar weg en dan is het gespeeld. We zakten in de tweede helft door de ondergrens, zeker als je kijkt naar hoe die laatste doelpunten vielen. Je afspraken niet nakomen die je als groep maakt, vind ik heel kwalijk. Je verliest nu met 0-5 van een ploeg die echt niet zo bijzonder was.”

Na de 0-2 was DoCoS inderdaad gezien en leek RVVH het allemaal wel te geloven. De ingebrachte reserves gaven de bezoekers nieuw elan en in korte tijd scoorden de Ridderkers nog drie maal. Klein steunt zijn trainer als hij zegt: ,,Het was niet zozeer het feit dat zij een klasse hoger speelden dat we zo ruim verloren. Twintig minuten ging het goed, maar daarna konden we geen druk meer zetten, maakten de meters niet meer voor elkaar en afspraken leken vergeten. De strijdlust ontbrak. Dat moet de komende weken echt anders, want anders blijft het niet bij deze nederlaag. Natuurlijk gaan we hier met z’n allen eens rustig over napraten.”

Volgende week komt CWO op bezoek in de derde week om de districtsbeker. Hopelijk lukt het de Leidse ploeg zich te herpakken, anders zal het zelfvertrouwen niet groot zijn bij de start van de competitie.

DoCoS-RVVH 0-5 (0-2). 38. Dieterich 0-1, 42. Dieterich 0-2, 80. Stolk 0-3, 83. Dieterich 0-4, 90. Sprangemeijer 0-5.

Basisopstelling DoCoS: Van Harmelen, Amine, Peet, Jouby, Gashi, Van Empel, Victory, Flippo, Klein, Verplancke, Elkerbout.

RVVH: Van Bruggen, Celen, Dragon, Könemann, Merencia, Dieterich, De Jesus, Ajerai, Koubai, Blaak, Van Vugt.

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoserie volgt later!)