De competitie in de lagere klassen had zes duels onderweg kunnen zijn. Dat dit niet zo is, mag een open deur worden genoemd. Vooral van de reden balen we met zijn allen. Tweedeklasser Kagia kwam zelfs pas twee keer in actie. Er werd nog niet gewonnen, noch verloren. Toch voelden de gelijke spelen tegen UVS (1-1) en SVC’08 (4-4) min of meer aan als winst. De Lisserbroekers troffen tweemaal een mogelijke titelkandidaat, maar dat deerde de ploeg van Rene Ras niet. Het zegt uiteraard tamelijk weinig over het vervolg van de Lisserbroekers, maar er is geloof aan de Kikkerbeetstraat dat de tweede klasse prima verteerd kan worden dit seizoen. Verdediger Ajay Malhi, terug van weggeweest, heeft er in elk geval een goed gevoel over.

Eerder kwam Malhi volgens eigen zeggen vier seizoenen uit voor de oranjehemden. Twee seizoenen terug vertrok de linksback naar FC VVC uit Nieuw-Vennep (derde klasse op zaterdag). Daar was de speler ook in zijn nopjes, maar de contacten met Kagia bleven aan en dat leidde tot een terugkeer. ,,Voor mij voelt het alsof ik hier niet ben weggeweest. Het is vertrouwd en de club is nog steeds zo warm als dat het was. Het is ontzettend leuk dat ik heel veel positieve reacties heb mogen ontvangen van Kagianen bij mijn terugkeer.”

Maar waarom verliet Malhi de club? ,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ik heb vrienden zitten bij de club uit Nieuw-Vennep. Het zijn vergelijkbare clubs en ik had het daar ook echt naar mijn zin. Toch begon ik Kagia te missen en het leek mij een mooie uitdaging om de tweede klasse aan te kunnen. Natuurlijk moet je dan wel eerst een basisplaats zien te veroveren, maar daar slaagde ik in. Ik merk dat er goede energie zit bij de ploeg. Veel spelers ken ik uiteraard nog en er zijn wat nieuwe jongens bij. Bodhi Sneekes komt ook bij VVC vandaan trouwens.”

Vervolgend: ,,Het is jammer dat we pas twee keer in actie zijn gekomen. In die potjes kwamen we wel goed voor de dag. We toonden aan dat de ploeg gegroeid is ten opzichte van het vorige seizoen. Uiteraard heb ik Kagia gevolgd en ze hebben het moeilijk gehad in het debuutjaar. Nu is de groep kwalitatief en kwantitatief sterker geworden en dat leverde vooralsnog twee prima resultaten op. Waar wij staan, is natuurlijk niet te zeggen. Ik denk dat de tweede klasse weer sterker is geworden. Maar het niveau kunnen we aan en ik ben blij dat ik weer deel uitmaak van het team. We spelen nu wat anders met vijf man achterop en dat pakte tot nu toe goed uit. We werken allemaal hard voor elkaar en dat maakt dat we het tot dusverre goed naar de zin hadden. Toen het nog kon, bleven we op donderdagavond ook allemaal hangen op de club. Beregezellig weer.”

Positieve geluiden dus, maar helaas is niet alles koek en ei. ,,Voor mij helaas niet, nee. In een oefenduel met Teylingen, een paar weken terug, heb ik een scheurtje in het kuitbeen opgelopen. Een vrij onschuldig duel, maar ik werd vol geraakt op mijn kuit en ik wist eigenlijk meteen dat het foute boel was. Het betekent dat ik er een tijdje uit ben. Weliswaar voetbalt niemand nu, maar ik zal zeker geduld moeten hebben tot na de winterstop. Dat is wel balen want het ging juist zo lekker. Zodra het weer kan, zal ik aan mezelf gaan werken. Die verantwoordelijkheid moet elke speler nu nemen trouwens. De trainingen zijn noodgedwongen aangepast, maar spelers kunnen natuurlijk wel voor zichzelf arbeid gaan leveren om fit te blijven of te worden.”

De 25-jarige Malhi is realistisch over het vervolg van het seizoen. ,,Wanneer we weer mogen, zal Kagia niet gaan meedoen voor de titel. Dat is duidelijk. We moeten ons zien te handhaven, maar er moet meer in kunnen zitten. Vorig seizoen kon er aan deze klasse worden geproefd, maar die tijd van aftasten is nu wel voorbij.”